Za ilegalne pobačaje kaznili ih radom za opće dobro i globom | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 4

Za ilegalne pobačaje kaznili ih radom za opće dobro i globom

Ginekolog (55) i njegova pomoćnica (52) lani su za ukupno 7500 kuna napravili tri protuzakonita pobačaja u poliklinici u Ivanić Gradu. On je osuđen na godinu dana, a ona na 11 mjeseci rada za opće dobro

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici smatra kako je kazna za ginekologa preblaga te će se žaliti na visinu kazne čim dobiju presudu. 

Naime, Općinski sud u Velikoj Gorici je u kaznenom predmetu protiv dvojca optuženog zbog počinjenja tri kaznena djela protupravnog prekida trudnoće presudio da su optuženici krivi.

Optuženici su proglašeni krivima da su 19. ožujka, 5. travnja i 21. lipnja prošle godine u ginekološkoj ordinaciji poliklinike u Ivanić Gradu, prema ranije dogovorenom terminu s pacijenticama i na njihovo traženje, prvooptuženik kao liječnik ginekolog i drugooptužena obavljajući poslove asistiranja liječniku ginekologu protuzakonito obavili prekide trudnoća. To su napravili svjesni da u poliklinici nisu ovlašteni obavljati prekide trudnoće jer navedena poliklinika nema status bolnice.

Par u poliklinici u Zagrebačkoj županiji radio ilegalne pobačaje
Par u poliklinici u Zagrebačkoj županiji radio ilegalne pobačaje

Presudom je prvooptuženik osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine koja se zamjenjuje radom za opće dobro. Pored toga  sud mu je izrekao sporednu novčanu kaznu u iznosu od 250 dnevnih iznosa odnosno 41.666,66 kuna.

Drugooptužena je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci koja se zamjenjuje radom za opće dobro. Od oboje optuženika oduzeta je imovinska korist ostvarena kaznenim djelom u iznosu od 7500 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

VIDEO Trump preživio atentat, sad se oglasio: Moramo biti zajedno! Hvala vam na podršci
IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO Trump preživio atentat, sad se oglasio: Moramo biti zajedno! Hvala vam na podršci

Na skupu Donalda Trumpu čuli su se pucnji, on je pao na tlo a zatim su ga zaštitari podigli i odveli. Pucnjava se istražuje kao mogući pokušaj atentata. Napadač je ubijen, a poginuo je još jedan sudionik skupa

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'
OLUJNE ĆELIJE

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'

Temperatura je bila 32°C i odjednom iz smjera Slovenije stigla siva naoblaka, pa crni oblaci, govori čitatelj 24sata
HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A  onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'
POGLEDAJTE PRESUDU

HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'

Plus+ Nakon godinu dana, tek po sudskom nalogu su iz nogometnog saveza otkrili da su šalove kupili za skoro 138.000 eura od tvrtke ''Vatreni ponos'' kojoj je to prvi i jedini posao. A na računu je bio još jedan neobični detalj...