Obavijesti

News

Komentari 9

"Za katastrofu u turizmu nije krivo vrijeme nego visok PDV"

"Za katastrofu u turizmu nije krivo vrijeme nego visok PDV"
5

Iz Odbora za turizam najveće oporbene stranke zaključili da Vlada ne radi dovoljno za promociju države. Predložili su promjenu Zakona o turističkim zajednicama

VIDEO

Ako u sedmom mjesecu kažemo da smo u minusu onda imamo problem u turizmu. Glavni problem za katastrofalni srpanj koncentriran je prije svega u lošem radu Hrvatske turističke zajednice i u visokom PDV-u, rekao je novinarima u ponedjeljak Gari Capelli, predsjednik HDZ-ovog Odbora za turizam i gradonačelnik Malog Lošinja.

On je na konferenciji za novinare imena "Što je ostalo od hrvatskog turizma" rekao kako smatra i da je za loše stanje u sektoru kriva loša promocija države

- Vlada je povukla nepotrošenih 100 milijuna kuna od lani za promociju države. Unatoč tome, gotovo ništa dodatno nije napravljeno - izjavio je Capelli.

U HDZ-u smatraju kako postoji mnogo vladinih propusta u načinu vođenja turizma. Uz nedovoljnu promociju upozoravaju i na postojanje apsurda u kadrovskoj politici turizma.

- U novom Pravilniku za direktora turističkih zajednica stoji da kandidati ne moraju imati radno iskustvo u turizmu. Tako nam se u splitsko-dalmatinskoj zajednici dogodilo da se na natječaj prijavljuju vlasnici pogrebnih poduzeća. To je degradacija struke - ustvrdio je Joško Stella, predsjednik Turističke zajednice Grada Splita.

U HDZ-u su zaključili kako bi se stanje u turizmu moglo popraviti prilagodbom stopa PDV-a  i postojećeg Zakona o turističkim zajednicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.