Obavijesti

News

Komentari 453

"Za mandatara nemam riječi. Ovo nitko nikad nije vidio..."

Ja sam jamstvo da ovakav HDZ, da ovakva desnica, jer vidimo kakvi su neki kandidati za ministre, stid me toga, neće moći mirno spavati, poručio je Milanović

VIDEO

Premijer u odlasku Zoran Milanović u četvrtak je dao intervju novinaru Mislavu Bagi za Dnevnik Nove TV. Novoj je Vladi poželio sreću, ali je napomenuo kako nije optimist.

Na komentar Bage kako nije imao lijepe riječi za mandatara Tihomira Oreškovića, Milanović je rekao: 'Nemam ni ružne riječi, naprosto nemam neke riječi'.

- Cijenim što je radio u privatnom korporativnom sektoru, ali ovo je Hrvatska po prvi put donijela u Europu, ovo nitko nikad nije vidio. Vidjet ćemo je li to dobro kao novitet. Jedan čudan presedan u svakom slučaju - rekao je Milanović.

Milanović se potom osvrnuo na talijanski primjer u kojem je premijer bio uspješni poduzetnik, Silvio Berlusconi, koji je 'tisuću puta bio uspješniji u smislu novca od bilo koga u Hrvatskoj'.

- Neću reći kakav je bio premijer - rekao je Milanović.

- Mehanizam funkcioniranja vlade je politički. Mehanizam utjecaja premijera je politička većina u parlamentu, kojoj je on određeni autoritet i lider. To je normalna situacija svugdje u Europskoj uniji, u Hrvatskoj danas nije - rekao je.

'Građani će moju Vladu pamtiti po redu i radu'

Na pitanje po čemu će građani Hrvatske pamtiti njegovu Vladu, Milanović je odgovorio:

- Po redu i radu. Po Vladi koja se zalagala za ljudska prava, koja je vodila državu oštećenu korupcijom, kriminalom.

Nije se složio s konstatacijom Bage da su prokockali prvu godinu mandata.

- Nismo mi ništa prokockali. Bilo je jako teško, prva godina je bila posvećena financijskom redu i fiskalizaciji, da se više ne može varati državni proračun. To je velika stvar. A nakon toga, isključivo sve za hrvatski boljitak, u borbi za hrvatski interes - poručio je.

'Ovo što se događa je loše, ali je legitimno'

Milanović je napomenuo i kako je 'relativna većina' građana glasala za ostanak njegove vlade.

- Ovo što se sad događa je legitimno, ali loše. Ali legitimno - kaže.

Tehnički premijer tvrdi kako je njegova Vlada bila najbolja dosad te kako nakon odlaska s dužnosti želi i dalje biti lider hrvatske ljevice. Kaže da se ne boji da će izgubiti  na unutarstranačkim izborima.

Gledajte, kad pobjeđujete uvjerljivo, a u mom mandatu je bilo povijesnih pobjeda SDP-a, onda su zaslužni svi. Ja sam stranku preuzeo, figurativno, na nekoj vrijednosti 50, digao sam je na 100, digli smo je zajedno i sad je negdje na 80. A energija koju sam ja osjetio u stranci u zadnjih pola godine je do sad neviđena, pozitivna, jaka i ona nije bila usmjerena ni protiv koga nego je bila graditeljska. Moji argumenti su moji rezultati i rezultati mojih suradnika. Ovo je najbolja hrvatska vlada do sada, to je moje iskustvo, energija i općenito moje znanje. Državničko i svako ono koje je potrebno za vođenje. Ja i dalje želim biti lider hrvatske ljevice, da okuplja hrvatsku ljevicu, nitko nije lijeviji od SDP-a, a da je politički relevantan - rekao je Milanović.

'Falit će mi namještenici, kuharice...'

Na pitanje što će mu nedostajati, rekao je: 'Falit će mi ljudi iz službe koje sam danas pozdravio, državni službenici, namještenici, kuharice...'

- Ovo je jedno jako kreativno i uzbudljivo razdoblje mog života. I život teče. Danas sam baš dao jedan intervju u kojem sam pokazao kako je u mom uredu, u uredu predsjednika SDP-a, sve ostalo netaknuto, od knjiga, pića, servisa, kako je bilo kad je otišao Ivica Račan. To je upravo svijest o prolaznosti svih nas. Zato se nikada nisam htio intimizirati s tim prostorom. To nisam radio ni ovdje - rekao je.

'Bit ću žestok. Ovakva crna desnica neće mirno spavati'

Upitan kakav će biti u oporbi, Milanović je rekao da će biti 'žestok, kao i uvijek.'

- Ja sam jamstvo da ovakav HDZ, da ovakva crna desnica, vidimo tko su neki od kandidata za ministre, to su nedostojni ljudi, stid me toga nažalost, neće moći mirno spavati, nećemo im odvrtati plinske boce, a bit ćemo žestoki već sutra. S punim pravom jer o ovome se mora raspravljati - rekao je.

Upitan je hoće li se odreći osiguranja.

- To će odlučiti nadležne službe. Dobivam puno prijetnji, ne bojim se toga, za svoju djecu se bojim, ali na kraju krajeva, sve ćemo mi to preživjeti - rekao je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 453
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...