Obavijesti

News

Komentari 36

Za obavijest o monstrumu koji je palio Žuću, 3000 kn

Za obavijest o monstrumu koji je palio Žuću, 3000 kn
1

Psa Žuću je netko vezao i mučio. Sada se nalazi u Udruzi prijatelja životinja. Dobro se oporavlja. Za obavijest o mučitelju nagrada je 3000 kuna

VIDEO

Nesretnog mješanca Žuću zlostavljači su prošlog tjedna u Vinkovcima vezali žicom, polili benzinom i zapalili. Oporavlja se u kući Danice Dečev, tamošnje predsjednice Udruge prijatelja životinja dr. Ivan Rostaš.  
- Žućo je živnuo, maše repom, pokušava trčkarati i zabavljati se u društvu 12 mačaka i dva psa. Nije baš oduševljen dijeliti mlijeko s mačkama, ali ih trpi - priča Danica koja je odlučila dati nagradu od 3000 kuna za informaciju o nasilnicima koji su se tako divljački iživljavali nad psom.
- Mi u udruzi se mučimo s financijama, ali ne žalimo iz svojih džepova izdvojiti sredstva za otkrivanje tih nasilnika. Procijenili smo da je pronaći počinitelje ovakvog okrutnog čina 'isplativije' od nabavke hrane za životinje. Ovo je kap koja je prelila čašu i vrijeme je da se prestane s tim mučenjima - kaže Danica. Naime, Žućino zlostavljanje tek je posljednje u nizu mučenja životinja u Vinkovcima. Danica ne može zaboraviti prošlogodišnji slučaj s nesretnim mačetom. 
- Mače je pratilo dvoje djece na putu iz škole kući. Prolazili su pored nekog gradilišta na kojemu je radnik miješao betonski sloj. Mače je prošlo tom površinom i čovjek je poludio. Uzeo ga je u ruke i mlatnuo u pod. Potom ga je ponovo podigao i bacio na cestu koja ima četiri trake. Djeca su potrčala za mačetom kako bi ga spasiti, ali u posljednji trenutak su ih zadržali ljudi da ne poginu pod autima. Taj čovjek nikada nije odgovarao. Vrijeme je da se neke stvari konačno pomaknu s mrtve točke - kaže Danica koja, nakon što se pas oporavi, namjerava ponuditi Žuću na udomljavanje. Za informacije koje možete javiti o počiniteljima mučenja ili u svezi s udomljavanjem Žuće možete se javiti na telefon Udruge prijatelja životinja dr. Ivan Rostaš broj 032/369-388.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 36

VIDEO

Stiže veliko nevrijeme! DHMZ digao alarm na 2. od 3 stupnja. Za dvije regije moguća i tuča
NIJE DOBRO

Stiže veliko nevrijeme! DHMZ digao alarm na 2. od 3 stupnja. Za dvije regije moguća i tuča

Još ništa od smirenja vremena, lipanj pokazao zube! Danas će vremenski uvjeti u Hrvatskoj biti promjenjivi i nestabilni

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka
LED VELIČINE LJEŠNJAKA

VIDEO Strašna oluja na istoku Hrvatske: Tuča kod Županje, na A3 stajali ispod nadvožnjaka

Jaka tuča, veličine lješnjaka, pogodila je područje Županje: 'Sve je trajalo pet minuta, udarala je jako u prozore i krov kuće'
VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'
GRMI I SIJEVA

VIDEO Pogledajte oluju na karti, u Dalmaciji već počelo: 'Nebo i zemlja se spojili. Pala je i tuča'

ZADAR - Spojilo se nebo i zemlja, struja mi je čak dva puta 'blicnila', rekla nam je čitateljica koja je poslala video tuče kod Zadra. Promjenjivo oblačno te nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Prema večeri postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, ponajprije na jugu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz pljuskove prolazno pojačan. Na Jadranu će puhati jugo te sjeverozapadnjak, kratkotrajno i jak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 °C, prognoziraju iz DHMZ-a. Za osječku regiju i dalje je na snazi narančasti meteoalarm. Prema podacima sa stranice rain-alarm.com, oblačni sustav širi se iz Dalmacije prema sjeveru i istoku Hrvatske.