Obavijesti

Promo sadržaj

Za ostvarivanje ciljeva odabrao sam Uber

Za ostvarivanje ciljeva odabrao sam Uber
10

Radio je na kruzerima, vodio restorane i organizirao evente. Nikad se nije libio promjena u životu. Posljednja se dogodila prije samo dva tjedna

Ambicija, izazov i prilika. To su načela po kojima Zagrepčanin Robert bira poslove i živi cijeli život. S 19 godina sam je otišao u Ameriku. Radio je na kruzerima, vodio restorane i organizirao evente. Nikad se nije libio promjena u životu. Posljednja se dogodila prije samo dva tjedna. Nakon što je cijeli radni vijek proveo u ugostiteljstvu, odlučio je postati partner-vozač Ubera u Hrvatskoj. I ponovo je priliku pretvorio u ozbiljnu ambiciju.

"Uvjeren sam da ću vrlo brzo moći započeti vlastiti posao", govori Robert kojem je vožnja na Uber platformi posao s punim radnim vremenom.

Osobni razlozi nagnali su ga na otkaz na mjestu voditelja restorana i potpuni zaokret u karijeri. Zbog transparentnosti poslovanja, jednostavnosti i prilika koje Uber nudi partnerima-vozačima, vožnja na Uber platformi bila mu je prvi izbor.

"Ja sam tip osobe koja uvijek želi napraviti korak više, a Uber mi to dopušta. Kroz dva mjeseca planiram otvoriti svoju tvrtku i zapošljavati druge partnere-vozače", objašnjava Robert i dodaje da od trenutka kada sjedne u auto do kraja smjene, vožnje ne prestaju dolaziti.

O Uberu vlada pogrešno mišljenje, dodaje, da je riječ o usputnom poslu za zaraditi ‘džeparac’. Ako ga se radi predano puno radno vrijeme to je posao od kojeg se živi.   

Kao veliku prednost Ubera vidi transparentnost poslovanja, kako za partnere-vozače, tako i za klijente. U svakom trenutku zna koliko je novca zaradio, što mu olakšava upravljanje vlastitim budžetom. S druge strane klijenti i prije narudžbe vožnje znaju cijenu, znaju ime partnera-vozača koji je po njih došao, njegov broj telefona i registracije, marku automobila koji vozi…

"Mislim da je i sigurnost jedan od razloga zašto većina ljudi koristi Uber i zašto su nam, bar po mojoj procjeni, većina klijenata žene. Za sada sam imao samo dobra iskustva s klijentima, vodili smo zanimljive razgovore, a s nekima sam se i sprijateljio" – dodaje Robert.

Ističe da je pogrešno mišljenje da je za rad na Uber platformi dovoljno imati vozačku dozvolu. Partneri-vozači se kontroliraju, a posebno se pazi na povratne informacije korisnika.

"Moja ocjena je skoro 5.0, a vjerujem da će se i poboljšati", smije se odlikaš Robert.  

Kad nije za volanom, s prijateljima vježba u teretani ili pliva s bratom, bivšim vaterpolistom, a za sebe kaže da je komunikativna i dinamična osoba uvijek spremna za nova iskustva.

"Volim voziti i raditi s ljudima, a za razliku od prijašnjeg posla na kojem sam morao biti dostupan non-stop, vožnja na Uber platformi ostavlja mi dovoljno vremena za sve meni drage osobe. U Uberu ništa nije prepušteno slučaju. Klijent je na prvom mjestu, ali se brinu i za svoje partnere-vozače. Varaju se svi koji misle da je vožnja na Uber platformi lagana, no u potpunosti se isplati", zaključuje Robert.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura