News

Komentari 12

Za prijevaru i štetu veću od 260 tisuća kuna osumnjičili šestoricu

Za prijevaru i štetu veću od 260 tisuća kuna osumnjičili šestoricu

Osječko-baranjska policija osumnjičila je šestoricu muškaraca da su nedozvoljenom uporabom osobnih podataka te sklapanjem ugovora kod telekomunikacijskih operatera oštetili više građana za preko 260 tisuća kuna

Šestorka je osumnjičena za prijevaru, nedopuštenu uporabu osobnih podataka, krivotvorenje isprave i prikrivanje, priopćila je u subotu Policijska uprava osječko-baranjska.

Nakon kriminalističkog istraživanja, u suradnji sa službenicima vukovarsko-srijemske i brodsko-posavske Policijske uprave. sumnja se da su 39-godišnjak, 40-godišnjak i 49-godišnjak, nezakonito pribavljali osobne podatke hrvatskih građana te su, preko web trgovina više telekomunikacijskih operatera, sklapali ugovore za telekomunikacijske usluge i kupovali mobilne telefone u ime oštećenika, a bez njihovog znanja.

Nakon sklapanja ugovora osumnjičeni su preuzimali mobitele, a računi za mobitele i sklopljene telekomunikacijske usluge dolazili su na adrese građana.

U cilju prikrivanja kaznenog djela preostalu trojicu osumnjičenih, odnosno 38-godišnjaka, 39-godišnaka i 49-godišnjaka, tereti se da su otkupljivali protuzakonito pribavljene mobitele i dalje ih preprodavali putem internetskih oglasnika, a ukupno su pričinili materijalnu štetu veću od  260 tisuća kuna.  

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 39-godišnjak, 40-godišnjak i 49-godišnjak su uhićeni i privedeni pritvorskom nadzorniku, dok je protiv ostale trojice osumnjičenika kaznena prijava podnijeta je redovnim putem.
Osumnjičenici su prijavljeni za više kaznenih djela prijevare, nedozvoljene uporabe osobnih podataka, krivotvorenja isprave i prikrivanja, ističu u osječko-baranjskoj policiji.

Najčitaniji članci