Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Afera Glavaš: Drmić, Marketić i Tadić se nagodili s USKOK-om

Supruga prvoosumnjičenog Drage Tadića, Božica Ćavar Tadić, zastupnik Ivan Drmić i novinarka Sanja Marketić nagodili su se s USKOK-om u zamjenu za blažu kaznu

Marko Mrkonjić/Pixsell
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

Kako doznaje HRT, Božica Ćavar Tadić, Sanja Marketić i Ivan Drmić su se nagodili s Uskokom. Osumnjičenici će priznati ono za što ih se okrivljuje u zamjenu za blažu kaznu od dvije godine uvjetno. Drago Tadić nagodbu je odbio pa će tako ovaj tjedan na Županijskom u Zagrebu sastaviti novi spis, a osumnjičena trojka bi se mogla pojaviti u ulozi svjedoka. 

Drmić, Ćavar Tadić i Marketić nagodili su se pod istim uvjetima pod kojima je isto učinio splitski poduzetnik Srećko Jurišić. Priznao je krivnju te je zbog toga dobio uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora, s rokom kušnje od pet godina. Tim iznenadnim potezom je desetak dana prije potvrde optužnice u listopadu iznenadio ostale osumnjičene i njihove branitelje. 

Tadića i ostale sud je teretio za pokušaj podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi Branimir Glavaš dobio što blažu kaznu. Planirali su skupiti čak 700.000 eura no skupili su 'samo' 70.000 eura. 

Optužnicom se četvero okrivljenih tereti za udruživanje radi poticanja kaznenog djela, poticanje na protuzakonito posredovanje, a Drmić i Tadić i za lažno prijavljivanje kaznenog djela. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message