Obavijesti

News

Komentari 97

'Za Split ću svašta istrpjeti': Opara s Kerumom u koaliciji?

'Za Split ću svašta istrpjeti': Opara s Kerumom u koaliciji?
1

To je bila kampanja, sve što je bilo i ružno i lijepo treba zaboraviti. Grad Split i građani ne mogu biti taoci niti Keruma niti Opare niti bilo koga. Mi moramo surađivati, kaže Kerum...

VIDEO

Neuspjeli pokušaj konstituiranja splitskog Gradskog vijeća nije bio dosadan. Daleko od toga, jer su dva "smrtna" neprijatelja, izabrani gradonačelnik Andro Krstulović Opara (HDZ) i njegov protukandidat Željko Kerum (HGS), bez čijih ljudi se ne može formirati vlast, iznijeli zanimljiva stajališta...

Opara je podsjetio da grad funkcionira bez proračuna, s velikim poteškoćama te je bitno što hitnije donijeti proračun. Kako su pregovori njegove stranke i HGS-a o koaliciji tek finiširani, a još nisu stavljeni na papir – ergo odgoda sjednice za 15 dana – interesantno je bilo njegovo viđenje tog dogovora. U predizborno vrijeme je naime Rico iznio niz uvreda na osobnoj razini prema Opari, u sučeljavanju pred drugi krug, što je poduzetnika i ugostitelja Keruma vjerojatno koštalo pobjede.

- Lijepo sam kazao, za Split svašta sam voljan istrpjeti, ali osobno dopustite meni da ne zaboravim. - kazao je Opara, ostale su očigledno duboke rane.

Kerum je pak puno "laganiji na nogama". Smiješi mu se vlast i većina njegovih zahtjeva će sigurno proći. Iako nominalno tvrdi kako želi da grad treba ići dalje u razvoju, to je bitno za grad i građane.

- Nemamo proračun, treba krenuti s poslom. Mi slažemo programska načela. - kazao je Kerum, negiravši podjelu "ratnog plijena", dogovor o direktorskim foteljama gradskih tvrtki ili resora u Banovini.

- To je bila kampanja, sve što je bilo i ružno i lijepo treba zaboraviti. Grad Split i građani ne mogu biti taoci niti Keruma niti Opare niti bilo koga. Mi moramo surađivati, jasno je da HDZ ima 11 vijećnika, mi imamo osam. Imamo većinu za raditi dobre poslove. Mislim da će to biti partnerski odnos koji će donijeti dobro gradu i građanima. To nije ništa čudno niti neuobičajeno, to se dešavalo i dešavat će se i dalje. - poručio je ispred vijećnice kratko Kerum.

Problem za vlast u Splitu bi mogao biti Tonći Blažević iz HSLS-a, koji je ušao u vijeće na zajedničkoj listi s HDZ-om i partnerima. Međutim, oštro je protiv saveza s Kerumom, kaže da ga neće podržati iako je spreman za razgovore. Matematika je u tom slučaju jasna, koalicija (bez Blaževića) ima točno 18 ruku, što je minimum za ostvarivanje većine. Ako netko odustane ili promijeni stranu (mišljenje), eto nove nevolje i krize vlasti u gardu pod Marjanom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.