Obavijesti

News

Komentari 33

Za sve je kriva - krvna osveta: Brutalni rat mafijaških obitelji

Za sve je kriva - krvna osveta: Brutalni rat mafijaških obitelji
1

Ranjen u Beču: Stefan Vilotijević (23) je inače sin Kićuna Vilotijevića, crnogorskog bosa koji je bio istaknuti član novosadskog podzemlja devedesetih

VIDEO

Nikšićanin Stefan Vilotijević (23) koji je u petak ranjen u Beču kada je u društvu Vladimira Roganovića i još jednog muškarca izlazio iz restorana, posljednji je u nizu potomaka obitelji Vilotijević koji se našao u centru krvavog mafijaškog obračuna, javlja Blic. 

Ranjeni Stefan Vilotijević je inače sin Kićuna Vilotijevića, crnogorskog bosa koji je bio istaknuti član novosadskog podzemlja devedesetih. Kićun je ubijen srpnja 1999. godine ispred kafića "Kaskada" u naselju Liman, a nepoznati ubojica je tom prilikom ranio i Mikana Novakovića, inače rođaka ubijenog bosa. 

Porodica Vilotijević još od osamdesetih godina prošlog stoljeća vodi rat protiv obitelji Radulović iz Nikšića, a sve zbog krvne osvete.

Naime, sve je počelo kada su u Nikšiću Radulovići iz automobila navodno pucali na ovu obitelj. Tada je ubijen Zoran Vilotijević, a trojica Radulovića su služili dugogodišnje zatvorske kazne. Od tog trenutka, počinje bjesniti krvavi rat između dvije obitelji.

Kićun je iza sebe ostavio troje djece, sinove Filipa i Stefana i kćer Jelenu.

Stravične likvidacije: Izrešetani mafijaši leže po ulicama Srbije
Stravične likvidacije: Izrešetani mafijaši leže po ulicama Srbije

Filip Vilotijević

Njegov stariji sin Filip ubijen je 2015. godine na Paliću kada je imao samo 25 godina. Godinu dana ranije, u policijskoj evidenciji Filip je imao čak 16 kaznenih prijava, a još od maloljetničkih dana bio je povezan sa mnogobrojnim kaznenim djelima među kojima su i dva teška ubojstva u pokušaju, ali i nedozvoljeno nošenje oružja i nasilničko ponašanje.

Pravomoćno je osuđen jedino zbog pucnjave na beogradskom splavu 'Just Vanilla' 2013. godine. Tada je ubijena Tamara Radulović (29), djevojka koju je pogodio zalutali metak.

Mediji su pisali da se nakon pucnjave skrivao na Kosovu u Peći, gdje ga je "čuvao" sin albanskog narko-bosa Nasera Keljmendija. Nakon skrivanja, uhitili su ga na graničnom prelazu Merdari i neko vrijeme je proveo u pritvoru.

U centru istrage bio je i u studenom 2012. godine, kada je osumnjičen da je pucao na Nemanju J. ispred OŠ "Žarko Zrenjanin" u Novom Sadu. Tužiteljstvo je ipak odbacilo ovaj slučaj zbog promjene iskaza oštećenog i nedostatka svjedoka.

Filip je ubijen na Paliću, nakon potjere poljskim putevima i kiše metaka sasute na "BMW X6" u kojem su bili on i Alen Kurina, čovjek kojeg je nakon uhićenja pred kraj 2016. godine ministar policije Nebojša Stefanović označio kao vođu najjače kriminalne organizacije na sjeveru Srbije.

Kako je kasnije ispričala njegova obitelj, Filip i Kurina vraćali su se iz Subotice kada su primijetili da ih prati "Mercedes" iz kojeg su nedugo zatim ispaljeni smrtonosni hici. Pretpostavljalo se i da je prava meta bio Kurina, jer je Filip upravljao njegovim automobilom, a likvidatori u mraku nisu mogli prepoznati vozača.

Njegovo tijelo pronađeno je nedaleko u vodi, jer je Filip izašao iz automobila i ranjen pokušao pobjeći. Njegov suvozač Kurina u pucnjavi je zaradio samo lakše ozljede.

Stefan Vilotijević

Stefan Vilotijević, mladić koji je ranjen u petak u Beču mlađi je brat ubijenog Filipa Vilotijevića. Javnost ga je upoznala kada je 2017. godine policija htjela obaviti rutinsku kontrolu automobila koji nije u njegovom vlasništvu, prilikom koje je on ometao policajca izazivajući ga na tučnjavu. Zbog toga je zaradio kaznenu prijavu.

Inače, kako je "Blic" već ranije pisao, Stefana su priveli i zbog ubojstva Mirka Milićevića Hajčara. U pritvoru je tada proveo 27 dana, ali je zbog nedostatka dokaza pušten na slobodu. On je prijavljivan i za posjedovanje droge, nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti, a kod njega je pronađen i pištolj.

Crnogorski mediji su nedugo nakon pucnjave u Beču objavili da je Stefan kao i Roganović preminuo, međutim ubrzo se oglasila njegova majka Ljiljana fotografijom na Instagramu kojom je demantirala smrt svog sina.

Teško ranili sina crnogorskog mafijaša i rođaka folk pjevačice
Teško ranili sina crnogorskog mafijaša i rođaka folk pjevačice

I kćer dilala drogu

U centru javnosti našla se i kćer pokojnog Kićuna Vilotijevića, Jelena, kada je u svibnju ove godine uhićena i saslušana zbog sumnji da je jedna od vođa grupe koja se bavila prodajom droge. Tada je u pritvoru zadržan i Jelenin suprug Mladen Lalušić, 21-godišnji profesionalni vozač automobila. Ovoj grupi se stavlja na teret trgovina narkoticima i nelegalno držanje oružja, ali i opremu za proizvodnju droge.

Nova pucnjava u Zemunu: Upucali mladića, kritično je...

Zanimljivo, ni posljednji vikend u 2018. godini nije mogao da proći bez pucnjave u Srbiji. Mladić N. A. (23), teško je ranjen nakon što je sa više hitaca pogođen u Ulici cara Dušana u Zemunu. On je, kako neslužbeno doznaje Blic, upucan na parkingu ispred jedne tvrtke i to u neposrednoj blizini Pupinovog mosta, jako blizu mjesta gdje je prije samo dva dana eksplodirala bomba ispod automobila u pokretu kada je nastradao Nenad Blagojević (48). 

Imao debeli dosje: Bombu pod autom su aktivirali daljinskim
Imao debeli dosje: Bombu pod autom su aktivirali daljinskim

- Mladić je prevezen u Urgentni centar - rekli su za "Blic" iz Hitne pomoći. Stanje mladića je vrlo ozbiljno, te mu je život ugrožen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk