Obavijesti

News

Komentari 4

Od četvrtka velika promjena vremena: Dani kiše, grmljavine i jake bure. U gorju i snijeg

Od četvrtka velika promjena vremena: Dani kiše, grmljavine i jake bure. U gorju i snijeg

U unutrašnjosti u srijedu djelomice sunčano uz umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak. U četvrtak i petak pretežno oblačno mjestimice s izraženijom kišom, a u noći na petak i u petak u gorju ponegdje i snijeg

VIDEO

Djelomice sunčano uz promjenljivu, ponegdje i povećanu naoblaku, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 19 Celzijevih stupnjeva,  prognoza je državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

Navečer i potkraj dana u sjevernim predjelima moguće je malo kiše.

Vjetar prijepodne slab do umjeren jugozapadni, a popodne i navečer sjeverni i sjeverozapadni, prolazno i vrlo jak. Na Jadranu ujutro umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Za jug Hrvatske upaljen je žuti meteoalarm zbog pojačane i mjestimice jake bure, poslijepodne i navečer sjeverozapadnog vjetra. Najjači udari vjetra bit će između 65 i 85 km/h.

U unutrašnjosti u srijedu djelomice sunčano uz umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak. U četvrtak i petak pretežno oblačno mjestimice s izraženijom kišom, a u noći na petak i u petak u gorju ponegdje i snijeg. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U srijedu ugodno toplo. Zatim osjetno svježije, a u četvrtak će se još samo u Slavoniji uz umjeren jugoistočnjak zadržati toplo.

Lavina zatrpala sedmero ljudi, dvoje teško ozlijeđenih, ružno vrijeme otežava let helikoptera
Lavina zatrpala sedmero ljudi, dvoje teško ozlijeđenih, ružno vrijeme otežava let helikoptera

Na Jadranu u srijedu djelomice ili pretežno sunčano uz jugozapadnjak. Zatim promjenljivo do pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno može biti i oblinije oborine. U četvrtak će puhati mjestimice jako jugo, a u petak bura i sjeverozapadnjak. Krajem razdoblja svježije.

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano uz promjenljivu, povremeno i povećanu naoblaku. Navečer ponegdje malo kiše. Vjetar mjestimice umjeren sjeverozapadni, popodne i navečer do vrlo jak sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 20 °C.

Središnja Hrvatska

Umjereno, povremeno i pretežno oblačno. Navečer i potkraj dana mjestimice je moguće malo kiše. Vjetar prijepodne slab do umjeren jugozapadni, a popodne i navečer mjestimice vrlo jak sjeverni i sjeveroistočni, osobito u Podravini i Međimurju. Najviša dnevna temperatura od 16 do 19 °C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano uz promjenljivu, povremeno i povećanu naoblaku. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a navečer će okrenuti na prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 13 do 17 °C.

Pablo Picasso je preminuo za vrijeme večere s prijateljima
Pablo Picasso je preminuo za vrijeme večere s prijateljima

Istra

Djelomično sunčano uz umjerenu naoblaku. Puhat će slab, ponegdje do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, a poslijepodne će okretati na jugozapadnjak i jugo, krajem dana na buru. More malo valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 5 do 7 °C, u unutrašnjosti Istre od 2 do 4 °C, najviša dnevna od 16 do 18 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano, prolazno uz više oblaka. Puhat će slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 16 do 19 °C.

Dalmacija

Pretežno i djelomice sunčano. Puhat će umjeren, na otvorenom moru i jak sjeverozapadni vjetar, još ujutro mjestimice umjerena do jaka bura. Najviša dnevna temperatura većinom od 17 do 20 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.