Obavijesti

News

Komentari 10

Zaboravljeni slučaj: Nakon 12 godina uhvatili ubojicu

Zaboravljeni slučaj: Nakon 12 godina uhvatili ubojicu
3

Policija je uhitila napadača koji je napastovao i istukao staricu (87) te su uspoređujući napade otkrili da je u Lekeniku davno zatukao ženu (55)

VIDEO

Policija je uhtilila ubojicu Jage Aramine (55) koju je prije 12 godina u Lekeniku ubojica zatukao dvjema cjepanicama uspoređujući ga sa nedavnim pokušajem ubojstva. Ubijene Jaga tada je pomagala svećeniku Tomislavu Novoselu. Nako ubojstva u Lekeniku je vladao strah, a ljudi bi se zaključavali u kuće sa prvim mrakom. Pepo Alijagić (39) je u nedjelju oko 12.30 sati u pijanom stanju  došao u kuću teško pokretne B.V. (87) iz Lekenika vičući i tražeći  200 kuna. Uhvatio ju je za ramena i sa stolice na kojoj je sjedila srušio na pod te je tražeći novac pretražio ostale prostorije u kući. Novac nije našao te se vratio u dnevni boravak zaključao vrata, podigao staricu s poda i polegao na krevet te ju počeo dirati ispod odjeće po donjem dijelu tijela, pokušavajući je skinuti. Srećom, čuvši zapomaganje, u kuću je tada ušla žena (61) koja se brine o starici, počela lupati po vratima dnevne sobe i dozivati ju. Nasilnik se uplašio, otključao vrata i pobjegao. Žena je odmah pozvala policiju koja je brzo uhitila ubojicu, a alkometar je pokazao 2,78 promila.
- Naišla sam na zaključana vrata što nikada nije bio slučaj, čula sam iznutra jauke i počela šakama lupati po vratima. Tada su se otvorila vrata i izašao je čovjek kojeg poznaje cijeli Lekenik - ispričala je susjeda. Napadnuta žena je prevezena u bolnicu gdje su joj utvrdili teške tjelesne ozljede. Uspoređujući ta dva zločina, policija je utvrdila da je Pepo osnovano sumnjiv kao počinitelj ubojstva od prije 12 godina. Pred svojim odvjetnikom on je priznao ubojstvo ispričavši kako je ušao u kuću Jage, zatražio novac i seks. Ona ga je odbila, a on ju je zatukao cjepanicama. I tada je bio pijan. Priveli su ga uz kaznenu prijavu zbog ubojstva te kaznenih djela nad staricom istražnom sucu Županijskog suda u Sisku koji mu je odredio zadržavanje od 48 sati. Načelnik odjela kriminalističke policije, Mile Jurčević nam je kazao kako nema sličnih neriješenih ubojstava na području, ne računajući ona vezana s Domovinskim ratom. Pepu u Lekeniku poznaju kao muškarca koji ima problema s alkoholom. Živi sam s bratom, a po selu obavlja nadničarske poslove.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.