Obavijesti

News

Komentari 9

Zadar: Dječak je petardom raznio ruku i ozlijedio oko

Zadar: Dječak je petardom raznio ruku i ozlijedio oko
5

Dječak (10) igrao se kraj kuće u Popovićima kraj Zadra u subotu oko 12.30 sati. U jednom trenutku aktivirao je petardu koja mu je eksplodirala u ruci

VIDEO

Malom Josipu Matošiću (9) petarda „magnumka" eksplodirala je u ruci. Raznijela mu je vrh palca i napravila rupu kroz dlan lijeve ruke, do ruba nadlanice. Bilo je to u subotu oko 12.30 sati. Majka Nada (45) našla ga je krvavog pred kućom.
- Vikao je: „Mama, mama, ostade ja bez ruke i bez oka". Noge su mi se odsjekle kad sam mu vidjela krvavu ruku. Jadničak se ukočio, nije mogao ni plakati od bola. Stisla sam mu zglob da manje krvari, uvela ga u kuću i rasplakala se skupa s njim - priča majka brišući suze. Sestre Martina (14) i Ivana (11) su poslije ručka u polju čuvale koze, a otac i Josip spremali su otići kod njih. Najmlađi sin Ante, star sedam mjeseci, spavao je u kolicima.
- Josip je izišao vani samo na minutu, i onda smo čuli prasak. Kad smo se sabrali, zvali smo susjeda da nas vozi na Hitnu u Benkovac, pa su nas oni prevezli u Zadar - kaže otac Sveto (53).  Roditelji Josipu nikad nisu dali da se igra petardama.
- "Magnumke" mu je dao susjed Branimir Čirjak. On ima 28 godina i psihički je bolestan. Ja za bolest imam razumijevanja, ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Tužit ću njegove roditelje pa makar morao prodati sve što imam - kaže Sveto.
- Dječaku je oko puklo i napunilo se krvlju. Operirali smo ga, zašili oko i sanirali ranu. Oporavak će biti dug i težak, a tek za nekoliko dana ćemo znati hoće li dječak opet vidjeti na lijevo oko - kaže dr. Samir Čanović sa Očnog odjela zadarske bolnice. Dodao je kako se rijetko susretao s ovako teškim ozljedama oka. Josipu je pripisao terapiju kako bi ga oko manje boljelo.
- Danas je bolje, ali samo plače. Pita za frizelina, ptičicu koju ima petnaestak dana. Odnio sam mu naranče i sok, i sutra ću opet k njemu, kad me susjed bude mogao odvesti - kaže Sveto.
Nada je bila u ratu tri godine, a Sveto punih pet. Ona odnedavno radi kao čistačica na pola radnog vremena u obližnjoj osnovnoj školi. Njena plaća i dječji doplatak jedina su im primanja. Sveto povremeno radi kao zidar, što mu je i struka, no posla ima sve manje.
- Ne znamo što ćemo ako Josip bude morao u Zagreb, kako ćemo kupiti ljekove - pita se Nada stidljivo nam pružajući karticu tekućeg računa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...