News

Komentari 0

Zadarski stožer: Trenutno ima 56 zaraženih, njih 3 su kritično

Zadarski stožer: Trenutno ima 56 zaraženih, njih 3 su kritično

Iz policijskog dijela izvještaja kažu da su u odnosu na nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta, u protekla 24 sata, evidentirali 17 osoba koje su pristupile kontroli

- U ovome trenutku Zadarska županija ima 56 osoba zaraženih korona virusom - javljaju iz Stožera civilne zaštite u Zadru.

U utorak nije bilo uobičajene konferencije za medije koja se prenosi livestreamom nego je izvještaj poslan emailom.

- Od 49 analiziranih uzoraka, dvije su osobe pozitivne na korona virus i obje su kontakti kontakata iz Ortopedske bolnice u Biogradu na moru. U Općoj bolnici u Zadru 10 osoba nalazi se na COVID odjelu,  četvero ih je respiratoru, od kojih su tri  u teškom stanju. U biogradskoj bolnici je osam pacijenata. U samoizolaciji je 496 osoba, a ukupno ih  je izašlo 1479  - javlja glasnogovornica Vlatka Vučić Marasović.

Iz policijskog dijela izvještaja kažu da su u odnosu na nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravišta, u protekla 24 sata, evidentirali 17 osoba koje su pristupile kontroli, a da pritom nisu imali valjanu propusnicu. Izvršene su  244 provjere osoba u samoizolaciji te nisu utvrđena kršenja mjere.

- Po Odluci  o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, također u protekla 24 sata nisu utvrđena kršenja navedene Odluke, dok u vezi Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima policijski službenici su u jednom slučaju upozorili okupljene građane, nakon čega su se oni razišli - kažu u Stožeru. 

Policija i ovom prilikom poziva građane koji će boraviti na otvorenom prostoru da se ne okupljaju u većem broju i da vode računa o socijalnoj distanci.

Najčitaniji članci