Obavijesti

News

Komentari 21

Zadarski vijećnik: 'HDZ-ovci bančili na VIP domjenku nakon što su otkazali Adria Tours'

Zadarski vijećnik: 'HDZ-ovci bančili na VIP domjenku nakon što su otkazali Adria Tours'

Umjesto da budu odgovorni, na što su tjednima upozoravali javnost, oni su odabrali bančenje u VIP salonu na Višnjiku usprkos otkazivanja turnira zbog korona virusa, kaže Pupić Bakrač

VIDEO

Zadarski županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač poslao je priopćenje medijima u kojem je prozvao zadarske HDZ-ovce i tvrdi da su nakon što je teniski turnir Adria Tours prekinut ipak nastavili proslavu s VIP domjenkom upravo na Višnjiku.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Nakon što je finale Adria Toura otkazano zbog koronavirusa HDZ-ova elita upriličila je domjenak na Višnjiku. Gosti na domjenku kojeg je organizirao sin Daria Jurina, bili su ujedno posjetitelji na VIP tribinama u sklopu teniskog turnira, njih sedamdesetak. Elitna vojna predvođena Dukićem i Longinom častila se unatoč pojavi koronavirusa na turniru i mogućnosti širenja zaraze. Na korona after party nije mogao svatko. One koji su se htjeli prošvercati poput Davora Karlovića, brata direktora Višnjika, istjerao je osobno Longin. I tako dok su svi nacionalni i svjetski mediji izvještavali o koronavirusu u Zadru, HDZ-ova elitna brojna se zabavljala.

Ministar Davor Božinović kao i glavni hrvatski epidemiolog Krunoslav Capak iste večeri su zamjerali organizatorima after partyanje istodobno pokušavajući umiriti zadarsku javnost i izbjeći paniku. Nakon dugo vremena, sutradan ujutro aktiviran je ponovno Stožer civilne zaštite Zadarske županije na kojem se Longin nije smio ni mogao pojaviti. Iako je izbrisao sve svoje fotografije sa tenisačima s Facebooka i Instagrama, neke od slika su izašle u medijima pa je bio prisiljen otići u samoizolaciji u trajanju 15 dana. Baš kao i njegov stranački kolega Dukić.

Umjesto da budu odgovorni, a na što su tjednima sami upozoravali javnost, oni su odabrali bančenje u VIP salonu na Višnjiku usprkos otkazivanja turnira zbog korona virusa. Zašto su samo njih dvojica u samoizolaciji, a ne svi pripadnici HDZove elitne bojne!? Možda će im samoizolacija dobro doći. I jedan i drugi neće sudjelovati u kampanji. Neće morati snositi teret gubitka izbora. Nekima koronavirus, ovoj dvojici olakotna okolnost.

Nakon njegovog priopćenja oglasio se i zadarski HDZ.

Pomoćnik glavnog tajnika HDZ-a Božidar Kalmeta odgovorio je na prozivke zadarskog županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača.

- Ne znam da li je bilo tog domjenka no ono što je sigurno jest da HDZ s time nema apsolutno nikakve veze. Ja ondje nisam bio, kao što nisam bio niti na turniru – kaže nam Božidar Kalemta referirajući se na Bakračevo priopćenje.

Pitali smo ga da li se susretao u Zadru s premijerom.

- Je, je vidjeli smo se. Nisam se družio s igračima, niti organizatorima, ali s premijerom jesam. No on je od početka pandemije vrlo oprezan. Ni sa kime se ne rukuje nego mahne s obje ruke. To mu je postao novi pozdrav. I uvijek se drži razmaka i propisanih mjera. Zajedno smo bili u Ninu te pogledali dva potpuno preuređena mosta koja je financirala Vlada. Potom je premijer sam išao kod nadbiskupa te nakon toga kratko posjetio turnir. Potom smo se opet susreli na odlasku u Zemuniku Donjem i vani na otvorenom popili piće – pojasnio je Kalmeta.

Zanimalo nas je i da li se testirao na koronu nakon saznanja da je premijer bio u kontaktu sa zaraženim Novakom Đokovićem iako kažu ne i bliskom.

- Nisam se testirao niti jednom od početka pandemije jer nije bilo potrebe. Ni sa kime rizičnime nisam bio u bliskom kontaktu – kaže Kalmeta. Ne brine ga situacija po pitanju korone u Zadru jer, dodje, brojke im isu u prilog te nemaju puno zaraženih.

Na priopćenje Brakrača osvrnuo se i prozvani zadarski gradonačelnik.

- Po tko zna koji put do sad Pupić Bakrač iznosi notorne laži. Niti sam bio na ikakvom partyju niti znam da je takav organiziran nakon otkazivanja turnira. S našim tenisačima Čilićem i Čorićem sam posljednji kontakt imao 16.lipnja kad smo otvorili teniski centar na Višnjiku. Držim se preporuka epidemiloga, u samoizolaciji sam i nakon isteka određenog roka slijedi mi testiranje.

Da ima bar malo pristojnosti, dotični bi mi se ispričao, ali kad je kadar izmisliti da sam bio negdje gdje nisam teško da je kadar ispričati se za izrečenu laž – kaže gradonečalnik Zadra Branko Dukić.

Sličnog mišljenja je i župan Božidar Longin koji sve demantira.

- I kad je od Pupića - previše je. Ovo je samo još jedna u nizu neistina koje je spomenuti vijećnik izrekao o meni, zbog čega sam ga već tužio za klevetu te se vodi sudski postupak. Nakon neodigranog finala, u pratnji supruge pričekao sam da se raziđe gužva i potom krenuo kući. Nikakav 'korona party' nije mi bio u primisli. Drago mi je čuti da prati moje društvene mreže, ali sasvim sigurno nisam izbrisao niti jednu fotografiju s tenisačima. Nemam daljnju namjeru s njim raspravljati putem medija, već će o svim lažima koje je iznio o meni odgovarati pred Sudom, ako se ovog puta udostoji pojaviti na ročištu – rekao je župan Longin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.