Obavijesti

News

Komentari 45

Zadavile vlastite kćeri jer su se udale za muškarce 'krive' vjere

Zadavile vlastite kćeri jer su se udale za muškarce 'krive' vjere
1

Zahida (19) i Husna (26) tražile su policijsku zaštitu, no ovi su ih poslali kućama da se pomire s majkama. Udovice su uz pomoć susjede svezale i zadavile djevojke

VIDEO

Dvije Muslimanke sa sjevera Indije uhićene su zbog ubojstva svojih kćeri jer su 'osramotile' obitelj udavši se za Indijce hinduističke vjere. Zahidu (19) i Husnu (26) majke su zadavile u srijedu nakon što su se djevojke vratile kući udane za muškarce koje su same odabrale, rekao je policajac Anil Kumar Kusan. 

Djevojke su bile susjede u gradu Baghpatu i zaljubile su se u dva građevinara za koje su se udale prošlog tjedna. Zatražile su policijsku zaštitu, no ovi su ih poslali na lokalni sud gdje su njihove majke potpisale da neće ozlijediti djevojke, te su ih sve poslali kućama.

Međutim, udovice Khatun i Subrato bile su bijesne te su si međusobno pomogle zadaviti djevojke. Svezale su ih za krevet i stavile im omče oko vrata. Pomogla im je i susjeda Momina koja je u bijegu. 

- Kad sam se probudila, našla sam majku kako sjedi kraj sestrinog tijela. Rekla je da ju je ona ubila. Otrčala sam na policiju i prijavila je. Uskoro smo saznali da je i Husna mrtva - rekla je Saira, Zahidina sestra. 

- Ubile smo ih jer su nas osramotile. Kako su se mogle spetljati s Hindusima? Zaslužuju smrt, ne kajemo se, navodno su za Indian Express nakon uhićenja u petak rekle Khatun i Subrato.

Počekom prošlog tjedna indijski vrhovni sud preporučio je smrtnu kaznu za ubojstva iz časti. Većina žrtava ubojstava iz časti su mladi koji se odluče vjenčati bez roditeljskog pristanka za osobu iz druge kaste ili vjere. Iako nema službenih podataka, nezavisna studija je utvrdila da oko 900 ljudi svake godine ubiju u Indiji jer se suprotstave starijima, javlja Telegraph.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu
Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline