Obavijesti

News

Komentari 45

'Zadavio sam svog sina, ali ne smatram se ubojicom'

'Zadavio sam svog sina, ali ne smatram se ubojicom'
7

OTAC MONSTRUM: Đuro Đurić (45) na sudu je opisao kako je zadavio sina Luku (9). Kaže da je sina uhvatio za vrat jer ga je udarao nogama...

VIDEO

Na Županijskom sudu u Puli u utorak je započelo suđenje Đuri Đuriću (45), koji je zadavio svog sina Luku (9). Majka ubijenog dječaka nije došla na suđenje, a svoj je izostanak opravdala liječničkom ispričnicom. Đurića se tereti za teško ubojstvo djeteta te mu prijeti 40 godina zatvora. On je 20. svibnja oko 13.30 sati u Rovinju sina Luku uhvatio rukama za vrat i stiskao dok ga nije ugušio. Đurića su u utorak ujutro četiri policajca, vezanog lisicama uvela u sudnicu. Bio je uredno obrijan, odsutnog pogleda i namrštenog čela. U sudnici je rekao da se smatra krivim za ubojstvo sina.
- Ne smatram se ubojicom jer nisam imao namjeru ubiti svoje dijete. Žao mi je mog sina, ja sam bio pod pritiskom danima prije nego se to dogodilo. Ni sam ne znam kako sam to napravio i danas ne vjerujem da sam ubio sina. Dijete me voljelo i ja sam njega volio. Žao mi je - rekao je Đuro, koji je svoju obranu u sudnici iznosi gotovo sat i 40 minuta. Opisivao je svoj odnos s bivšom suprugom. Opisao je i samo ubojstvo. Tog kobnog popodneva Luka je poslije škole došao do njega. Dao mu je 20 kuna da si kupi sendvič i nakon toga ga je tražio 100 kuna za školski izlet u Pulu. Pošto ih nije imao, Đurić kaže da ga je Luka tada počeo udarati nogama dok su sjedili na kauču.
- Kako nije prestajao, zažmirio sam i uhvatio ga za vrat. Ne znam koliko sam ga držao dok ga nisam zadavio. Kada je klonuo, šamarao sam ga i dozivao: Luka! Luka, čuješ li me! Dva puta sam ga stisnuo za prsa da vidim da li diše. Nije disao. Ubrzo je došla njegova majka i rekao sam: Evo, Luka ti je tu. Ne znam zašto nisam nazvao Hitnu, jednostavno sam psihički blokirao kada sam vidio što se desilo. Danas, tri mjeseca nakon ubojstva osjećam se tužno i nesretno. Ne znam što da mislim - prepričao je Đurić.
Rekao je kako je svoj život nakon razvoda od žene doživio kao film, kao da se neke stvari njemu ne dešavaju.
- Nisam htio biti loš, ali evo ispada da sam bio. Ja sam bio zlostavljan od svoje žene. Žudio sam da djeca budu uz mene, međutim policija mi ih je često odvodila samo zato jer sam ih zadržao 15 minuta duže. Ja sam im otac, nisam ih želio oteti. Želio sam biti s njima - kaže Đuro. Pitali su ga kako se osjeća sad, a on je rekao: "Osjećam se kao da je sve iz mene izvađeno". Otac monstrum je na sudu ispričao da je živio od skupljanja boca te da zato nije mogao doprinositi uzdržavanju djece. U sudnici su saslušali i svjedokinju Mariju Čosić, koja je u vrijeme ubojstva bila kod svoje majke, susjede Đurića.
- Čula sam krik. Vrisak iz petnih žila, mislila sam da je netko pao. Istrčala sam van i ugledala stravičan prizor. Mali Luka je bio na pragu, tijelo mu je bilo mrtvo i ukočeno. Moja majka, vidjevši Luku, počela je zapomagati: Đuka, crni Đuka, šta si to napravio?! - ispričala je svjedokinja Marija.
Vještačenje psihologa nakon ubojstva pokazalo je da Đuro ima psihički poremećaj ličnosti, a toksikološki nalazi pokazali su da je u vrijeme ubojstva bio trijezan. Đurić je više puta prijavljivan za obiteljsko nasilje, a krajem 2006. osuđen je na godinu i devet mjeseci zatvora, uvjetno na 4 godine. Međutim, Đurić je u tom vremenu ponovno više puta prekršajno prijavljivan za nasilje u obitelji. Tada je zanemarena ili se nije htjelo znati za Đurićevu raniju uvjetnu osudu. Suđenje će se nastaviti 26. listopada, a tada će saslušati vještaka psihijatra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH