Obavijesti

News

Komentari 0

'Zadovoljan sam što smo učinili u prvih sto dana vlasti u Rijeci'

'Zadovoljan sam što smo učinili u prvih sto dana vlasti u Rijeci'

Filipović je istaknuo potpisivanje dvaju ugovora u sklopu europskog projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeke

VIDEO

Riječki gradonačelnik Marko Filipović rekao je u utorak da rezultati prvih sto dana na vlasti pokazuju da se intenzivno nastavljaju ostvarivati važni projekti iz proteklog razdoblja te je izrazio zadovoljstvo dosad učinjenim.

Filipović je istaknuo potpisivanje dvaju ugovora u sklopu europskog projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeke.

To su ugovori s izvođačima radova u Rijeci i na Viškovu, vrijedni gotovo 500 milijuna kuna, potpisani krajem kolovoza. Iz Kohezijskog fonda Europske unije financira se 283 milijuna kuna, po 42 milijuna kuna osiguravaju Hrvatske vode te Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a riječka komunalna tvrtka ViK preostalih 30 milijuna kuna.

Rijeka za prvu polovicu godine ima višak od 42,9 milijuna kuna
Rijeka za prvu polovicu godine ima višak od 42,9 milijuna kuna

Radovi u Rijeci odnose se na izgradnju transportnih kolektora i optimizacije postojećeg sustava odvodnje na zapadnom dijelu grada. Gradit će se 13,1 kilometar transportnih kolektora, tri podzemne kanalizacijske crpne stanice s pripadajućih 1,9 kilometara tlačnih cjevovoda kojima će se otpadne vode s rubnih područja aglomeracije odvoditi do uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Delti. Usporedno će se rekonstruirati 6,9 kilometara javnog vodovoda.

Filipović je izvijestio i da su stigle dvije ponude za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, procijenjene vrijednosti 540 milijuna kuna - jedna zajednice talijanskih ponuditelja, druga zajednice kineskih ponuditelja, a o ponuditeljima treba odlučiti u roku od 90 dana.

Filipović: Zadovoljni smo turističkom sezonom u Rijeci

Riječki gradonačelnik je istaknuo i da je 18. kolovoza Rijeka ostvarila sav turistički promet iz 2020.

Sva turistička tržišta imaju znatan rast pokazatelja u odnosu prema prošloj godini, s približavanjem ukupnog rezultata onom iz 2019. Filipović je istaknuo i vrijednost novootvorenog hotela Hilton Costabella Resort, koji je udvostručio broj postelja u hotelskom smještaju u Rijeci. 

„Možemo biti zadovoljni turističkom sezonom na području grada Rijeke, a veseli i to da zadovoljstvo izražavaju i ugostitelji i hotelijeri“, rekao je gradonačelnik Filipović.

Podsjetio je da je probijena gotovo polovica tunela na budućoj prometnici D-103, koja povezuje čvor Škurinje sa zagrebačkom obalom, dodajući kako vjeruje da će se radovi na prometnici dovršiti prema planu, do srpnja 2023.

Istaknuo je i da se sastao s predstavnicima tvrtke ACI-Gitone, koja je dobila koncesiju za buduću marinu u Porto Barošu. 

Gradonačelnik Filipović o seriji 'Fiume crno-crvena Rijeka: 'Radi se o čistoj provokaciji'
Gradonačelnik Filipović o seriji 'Fiume crno-crvena Rijeka: 'Radi se o čistoj provokaciji'

„Drago mi je da koncesionar kreće u operacionalizaciju svih aktivnosti potrebnih kako bi se do kraja 2024., odnosno početka 2025. u Rijeci kao što je i planirano otvorila nova marina u Porto Barošu“, zaključio je.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan rekla je da su u protekla dva mjeseca otvoreni novi kapaciteti u dječjim vrtićima te u Osnovnoj školi Kozali. Tako je omogućen upis još 96 djece u dječje vrtiće, a zaposleno je dodatnih 25 djelatnika. U planu su prenamjene još nekih prostorija za dječje vrtiće, dodala je.

Nastavlja se, istaknula, sufinancirati rad vrtića drugih osnivača te se razmatra mogućnost sufinanciranja dadilja kako bi se pomoglo roditeljima koji nisu mogli upisati djecu u vrtiće.

Drugi zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski istaknuo je sastanak s predstavnicima riječkoga Sveučilišta radi nastavka kvalitetne suradnje i rješavanja imovinsko-pravnih pitanja. Istaknuo je i vrlo dobru suradnju s riječkim Kliničkim bolničkim centrom, posebno pri izgradnji nove bolnice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a