Obavijesti

News

Komentari 20

Zadranina u centru zatekli bez maske, nisu ga kaznili, dao 500 kuna prodavaču za teglu meda

Zadranina u centru zatekli bez maske, nisu ga kaznili, dao 500 kuna prodavaču za teglu meda

Mate Lukić, voditelj zadarske postrojbe civilne zaštite ispričao je kako je mladić u Zadru kojem nisu naplatili kaznu otišao do obližnjeg štanda sa domaćim proizvodima, kupio teglicu meda i prodavaču ostavio novac u spomenutom iznosu...

Od prošloga vikenda na snazi je Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Spomenuti zakon propisuje obvezu pravilnog nošenja maske za lice ili medicinske maske te zabranjuje i ograničava održavanje javnih i privatnih događanja i okupljanja. Kada je riječ o kaznama, za fizičku osobu koja nepravilno nosi maku za lice ili medicinsku masku ona iznosi 500 kuna.

Mate Lukić, voditelj zadarske postrojbe civilne zaštite kaže kako je zadovoljan stanjem na terenu, piše Antena Zadar.

Epidemiologinja: 'Oporavak od korone traje nekoliko mjeseci'
Epidemiologinja: 'Oporavak od korone traje  nekoliko mjeseci'

– Imamo razumijevanja prema ljudima. Jasno nam je da nekome tko nosi masku osam sati dnevno ona lako može kliznuti ispod nosa. Drugi je jednostavno zaborave staviti, ispričaju se i priznaju krivicu. Ne prijavljujemo svakoga tko pogriješi, ali upozorimo ga. Tako su prije nekoliko dana naši dečki bili u jednom centru, gdje su zatekli muškarca bez maske. Kada su mu prišli, bilo mu je neugodno. Rekao im je da svakodnevno stavlja masku, ispričao se, baš mu je bilo krivo… Nosio ju je u džepu, ali na kratko je ušao u dućan i nije razmišljao. Vidjeli su da je iskren i samo su ga opomenuli i zamolili da se ubuduće pridržava pravila. Kada su izašli iz centra, dotični im je prišao i upitao ih koliku bi kaznu dobio za ovaj prekršaj. Kada su mu naši ljudi odgovorili 500 kuna, odnosno 250 ako platite na licu mjesta, otišao je do obližnjeg štanda sa domaćim proizvodima, kupio teglicu meda i prodavaču ostavio novac u spomenutom iznosu - priča  Lukić.

U Hrvatskoj 4135 novooboljelih, a preminulo je 78 pacijenata
U Hrvatskoj 4135 novooboljelih, a preminulo je 78 pacijenata

Kako doznaje Antena Zadar, Zadranin je bez razmišljanja iz džepa izvadio novac i kazao kako se želi iskupiti za pogrešku. “Radije ću novac dati nekom tko se bori za preživljavanje, nego Capaku”, citiraju ga svjedoci događaja.