Zaglavio na prstu: Djetetu pilili brusilicom prsten sat vremena | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 27

Zaglavio na prstu: Djetetu pilili brusilicom prsten sat vremena

Zaglavio na prstu: Djetetu pilili brusilicom prsten sat vremena
5

Nova Gradiška: Dječaku (12) je natekao prst, a nisu mu uspjeli pomoći ni ni liječnici pa su morali pozvati vatrogasce koji su sat vremena brusilicom pilili metalni prsten

VIDEO

Bezazlena dječja igra u noći utorak na srijedu pretvorila se u pravu dramu. Naime, dječak (12) iz Nove Gradiške stavio je na prst desne ruke napravljeni čelični prsten.

Kako je prsten bio uzak ubrzo su se javile komplikacije, prst je počeo otjecati. Uplašeno dijete pokušavalo je skinuti prsten, skrivao se od roditelja, htio je sam riješiti problem, ali unatoč svemu što je činio metalni prsten oštrih bridova nije uspio skinuti, nije pomoglo niti držanje ruke u vodi.

Stanje je postajalo sve gore i gore, prevladao je strah i počeo ga je boljeti prst pa se dijete požalilo roditeljima.

- Koliko ja znam oni su dječaka odvezli na Hitnu pomoć, dežurni liječnik je pokušao skinuti prsten, ali nije uspijevao, prst je sve više otjecao. Roditelji kada su vidjeli da neće uspjeti, odlučili su doći k našim vatrogascima i zatražiti pomoć. Zahvaljujući domišljatosti naših djelatnika, akcija spašavanja prsta počela u jutarnjim satima oko dva sata ujutro. Borba s tvrdim prstenom trajala je više od jednog sata. Dijete se bilo uplašilo. Vatrogasac koji mu je skidao prsten, činio je to malom priručnom brusilicom, koja nije bila namijenjena za takve intervencije, ali ona je bila najizglednije rješenje.

Mala brusna pločica i komadić zaštite ispod prstena, te mirna ruka vatrogasca bilo je sve čime su u tom trenutku raspolagali. Prsten, a radi se o čeliku, bio je jako tvrd, zbog toga se brzo zagrijavao, pa su ga vodom hladili. Kada su uspjeli presjeći prsten nisu ga mogli skinuti s prsta jer se nije dao razvući. Morali su napraviti još jedan rez i izvaditi isječak prstena i tek tada su uspeli osloboditi dječakov prst. Svi su nakon toga odahnuli, vatrogasci, dječak i njegovi roditelji - rekao je Ivo Pejaković, zapovjednik JVP Nova Gradiška, dodajući kako su oni navikli na razne tehničke intervencije, ali da im je ovakva bila prva, i da im je jako drago da su uspjeli pomoći dječaku u nadi da više nikome neće pasti na pamet stavljati na prst takvo što. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27

VIDEO

Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike i štićenike Doma. Otkrili motiv?
IZ MINUTE U MINUTU

Šest mrtvih u Daruvaru: Vojni policajac ubio zaposlenike i štićenike Doma. Otkrili motiv?

Muškarac je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe i počeo pucati po ljudima. Ubio je na licu mjesta petero i još sedmero judi ozlijedio. Jedna osoba je još preminula u bolnici.

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje
UMIROVLJENI VOJNI POLICAJAC

Ovo je lice ubojice koji je ubio majku i još petero u Daruvaru: Primio je vojno odlikovanje

Mogu vam potvrditi da je u našu bolnicu zaprimljeno sedam pacijenata, rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice. Dodala je kako je pet osoba sa teškim tjelesnim ozljedama
VIDEO Djelatnica doma gdje se odvio masakr: 'Skrivali smo se ispod kreveta, samo želim djeci'
STRAVA U DARUVARU

VIDEO Djelatnica doma gdje se odvio masakr: 'Skrivali smo se ispod kreveta, samo želim djeci'

Jedna od žrtva bila je i majka ubojice. Umirovljeni vojni policajac K.P. je inače 1996. odlikovan Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu...