Obavijesti

News

Komentari 154

Zagorje u šoku: Uložili deset milijuna kuna i dobili - rupu

Zagorje u šoku: Uložili deset milijuna kuna i dobili - rupu
14

NIJE NASTRADALA: Dok je išla na posao, žena je primijetila ulegnuće na cesti i polako prešla automobilom preko njega. Potom se otvorila rupa duboka četiri metra

VIDEO

Nabujala Krapinčica u noći na subotu u Podgori Krapinskoj potpuno je urušila dio mosta na obnovljenoj dionici. Šteta je višemilijunska, a u rupu može upasti cijeli automobil.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:42

Presvlačenje novog, gornjeg dijela dionice ceste Macelj - Velika Ves trajalo je pet mjeseci, a u projekt je investirano 10,200.000 kuna. Riječ je o staroj autocesti prema Maclju, koja se sad koristi kao alternativna u slučaju prometnih nesreća i na kojoj Hrvatske ceste ne naplaćuju cestarinu.

Čitatelj 24sata

- Ovog ima samo u Hrvatskoj. Da je most ‘načet’, nestabilan i nesiguran za promet, znalo se i prije no što su investirali u novi asfalt. Kad su počeli raditi, pitali smo ih zašto prvo ne saniraju most. Trebala je samo malo jača kiša da taj most odnese - ogorčeni su mještani Podgore.

Nakon obilne kiše tijekom subote most se najprije samo ulegnuo.

- Išla sam na posao u nedjelju rano ujutro. Nasreću, primijetila sam ulegnuće, prošla polako i obavijestila policiju jer sam sumnjala što će se dogoditi. Bojala sam se da po toj kiši i mraku netko ne strada - ispričala je žena koja je za dlaku izbjegla nesreću.

Čitatelj 24sata

Tad još rupe nije bilo. Policija je odmah izašla na teren i osigurala cestu. Obavijestili su Hrvatske ceste, koje su dionicu od Krapine do Žutnice, dugačku 6,5 kilometara, zatvorili za sav promet. Preusmjerili su ga kroz centar Krapine, u kojoj je u prometu samo jedna cesta jer se druga obnavlja. To stvara velik problem policiji.

- U slučaju prometne nesreće u gradu mi nemamo alternativnog pravca. Dolazi turistička sezona, morat ćemo preusmjeravati kamione s autoceste, a nemao kamo - požalili su se u policiji. Iz Hrvatskih cesta jučer su obišli urušeni most. Nismo dobili odgovor kako su mogli staviti novi asfalt prije sanacije mosta i zašto su zažmirili na spoznaju da je most od ranije nesiguran.

Čitatelj 24sata

- Bujica vode nanijela je velike količine smeća koje su oštetile konstrukciju mosta. Trebamo dogovoriti sanaciju i tražimo konkretno rješenje – rekli su nam u Hrvatskim cestama.

Obnova bi mogla trajati mjesecima. Nakon pregleda morat će dati mišljenje, provjeriti statiku mosta, dati idejno projektno rješenje, a onda će, doznajemo, vjerojatno morati raspisati javni natječaj za izvođača radova. Zagorci se nadaju da će u Hrvatskim cestama netko odgovarati za počinjenu štetu, a prozivaju i Hrvatske vode jer ne čiste kanale od smeća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.