Obavijesti

News

Komentari 35

Zagorski dileri drogu i 'travu' uglavnom prodavali školarcima

Zagorski dileri drogu i 'travu' uglavnom prodavali školarcima
4

Iako u policiji nisu htjeli odgovoriti na pitanje jesu li uhićeni prodavali drogu i pred školama, neslužbeno doznajemo da je takvih prodaja bilo i na dnevnoj bazi

VIDEO

Zagorska policija uhitila je devetero dilera za koje sumnjaju da su dugo vremena opskrbljivali Zagorje drogom, najviše marihuanom. Među uhićenima je i jedan maloljetnik. Dileri su iz Stubice, Zlatar Bistrice, Zaboka i Zagreba. Njihovi konzumenti uglavnom su bili – školarci.

Iako u policiji nisu htjeli odgovoriti na pitanje jesu li uhićeni prodavali drogu i pred školama, neslužbeno doznajemo da je takvih prodaja bilo i na dnevnoj bazi. Između redaka to se moglo iščitati i iz upozorenja policije.

- Nismo vas pozvali kako bismo se pohvalili akcijom, već želimo upozoriti roditelje da je njihovoj djeci droga lako dostupna, ima je puno, nudi se na cesti – rekao je novinarima Kristijan Potočki, šef krim-policije u Zagorju.

Tijekom srijede uhićeni su A.S. (35), R.B. (48), T.P. (22), K.Ž. (18), M.D. (21), T.K. (27), M.V. (26), K.Č. (31) i jedan maloljetnik. Oni su kontinuirano i organizirano prodavali marihuanu, psilocibin, amfetamin i ecstasy.

- Psilocibin je halucinogena gljiva, uzgaja se, vrlo je dostupna i puši se – rekli su u policiji.

Doznajemo i da je vrlo omiljena ne samo među srednjoškolcima, već i među osnovnoškolcima.

Tijekom pretrage stanova i automobila policija je zaplijenila 2.892,32 grama marihuane, 10 stabljika indijske konoplje, četiri vage, sedam drobilica i nešto novca od prodaje droge. Akcija praćenja i prisluškivanja trajala je više mjeseci.

- Možda se ova zapljena ne čini velikom, no trebali smo prikupiti dovoljno dokaza za sud. Tijekom istraživanja ustanovili smo kako su uhićeni zaradili dosta novca. Vrijednost zaplijenjenog teško je točno procijeniti, s obzirom da cijene na cesti variraju. Gram marihuane prodaje se od 50 do 100 kuna, a ove uvozne, umjetno uzgojene pod kontroliranim uvjetima od 15.000 do 20.000 kuna za kilogram – pojasnili su u policiji.

Umjetno uzgojenu 'travu' policija je zaplijenila kod Zagrepčana, dok su 'prirodnu' i stabljike zaplijenili kod zagorskih dilera. 

- Dostupnost lakih droga u Zagorju je velika i mladi je puno konzumiraju. Samo tijekom praćenja utvrdili smo da je od uhićenika na dnevnoj bazi marihuanu kupovalo 150 konzumenata – kažu u policiji.

Vjeruju kako su ovim uhićenjima znatno smanjili, barem na neko vrijeme, dostupnost lakih droga djeci i maloljetnicima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa