Korona virus: Pacijent koji leži u bolnici u Zagrebu ima koronavirus, nedavno je bio na utakmici Lige prvaka u Milanu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 371

Mladić s korona virusom bio u Milanu na utakmici Lige prvaka

Mladić s korona virusom bio u Milanu na utakmici Lige prvaka
10

Prvi Hrvat koji je zaražen korona virusom leži u bolnici u Zagrebu. Nedavno je bio na stadionu San Siro na utakmici Lige prvaka u Milanu. Navodno je tamo bio s djevojkom

VIDEO

Mladić koji je bio pozitivan na testu za korona virus, zaposlenik je tvrtke Ericsson Nikola Tesla, potvrđeno je iz kompanije.

- On je u srijedu 19. veljače 2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu. Prema nama dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23.2.2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa. U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te smo u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama - poručuju iz tvrtke. 

Iako nam nisu mogli reći kakve su konkretne mjere poduzeli, da li znaju s koliko je ljudi oboljeli bio u doticaju i slično, doznajemo da su zabranili sva planirana službena putovanja do daljnjega.

POGLEDAJTE VIDEO

Bio na utakmici?

U Milanu je navodno bio na stadionu San Siro, na utakmici Atalanta - Valencia, jer je veliki navijač španjolske momčadi, u čijoj se trenirci i slikao na svom profilu na jednoj od društvenih mreža.

Atalanta v Valencia - UEFA Champions League - Round of 16 - First Leg - Giuseppe Meazza

U međuvremenu, talijanske vlasti su zbog povećane mogućnosti zaraze zabranile posjet utakmicama. Neke su u prošlom kolu Serie A odgođene, a odlučeno je da će Inter utakmicu Europske lige u Milanu igrati pred praznim tribinama.

S njim bila i djevojka?

S njim je u Milanu navodno bila i djevojka.

Ona se fotografirala pred katedralom u Milanu 19. veljače, no nakon objave da je prvi Hrvat testiran pozitivan na korona virus i da je boravio u 'gradu mode' od 19. do 21. veljače, fotografije je uklonila sa društvenih mreža. 

'Dobro se osjeća'

- On je izoliran i njegovo stanje je za sada dobro, rekao je premijer Andrej Plenković naglasivši kako će, s obzirom na zbivanja u Italiji, sve nadležne službe biti u punoj pripravnosti.

Bili smo ispred bolnice u kojoj se nalazi prvi zaraženi pacijent:

Potvrđen je prvi slučaj korona virusa u Hrvatskoj: Mlađi pacijent nalazi se u bolnici 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu

Potvrđen je prvi slučaj korona virusa u Hrvatskoj: Mlađi pacijent nalazi se u bolnici 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu Više na: http://bitly.com/2T9YCfQ Reporterka: Željka Meštrović

Posted by 24sata on Tuesday, 25 February 2020
Nova sumnja: Otac i kći idu u bolnicu, bili su nedavno u Italiji
Nova sumnja: Otac i kći idu u bolnicu, bili su nedavno u Italiji

Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je kako su informaciju o prvom zaraženom dobili u 11.50 sati te da još nema sve detalje o njemu. 

Epidemiolozi utvrđuju s kim je sve bio u kontaktu. 

- On je boravio od 19. do 21. veljače u Milanu i ovom trenutku pokazuje znakove blaže bolesti i nadamo se da će tako i ostati. Međutim, ovim činom detekcije virusa na našem prostoru podižemo stupanj naše pripreme, obrane i mjere. U ovom trenutku koncentrirat ćemo se na kontakte koje je taj mladi gospodin ostvario i postupat ćemo prema njima na adekvatan način. Za one koji su bili u najbližem kontaktu vjerojatno ćemo organizirati karantenu, a za sve ostale zdravstveni nadzor sukladno preporukama struke kojih se drži čitav svijet. Ulazimo u fazu koja je nešto više u stanju pripravnosti, a mislim da zdravstveni sustav ima apsolutno sve mogućnosti u odgovoru na ovu ugrozu - istaknuo je Beroš podsjetivši kako se radi o bolesti koja je slična običnoj gripi te da se ne očekuju veće komplikacije od onih kod gripe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 371

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.