Obavijesti

News

Komentari 371

Mladić s korona virusom bio u Milanu na utakmici Lige prvaka

Mladić s korona virusom bio u Milanu na utakmici Lige prvaka
10

Prvi Hrvat koji je zaražen korona virusom leži u bolnici u Zagrebu. Nedavno je bio na stadionu San Siro na utakmici Lige prvaka u Milanu. Navodno je tamo bio s djevojkom

VIDEO

Mladić koji je bio pozitivan na testu za korona virus, zaposlenik je tvrtke Ericsson Nikola Tesla, potvrđeno je iz kompanije.

- On je u srijedu 19. veljače 2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu. Prema nama dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23.2.2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa. U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te smo u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama - poručuju iz tvrtke. 

Iako nam nisu mogli reći kakve su konkretne mjere poduzeli, da li znaju s koliko je ljudi oboljeli bio u doticaju i slično, doznajemo da su zabranili sva planirana službena putovanja do daljnjega.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bio na utakmici?

U Milanu je navodno bio na stadionu San Siro, na utakmici Atalanta - Valencia, jer je veliki navijač španjolske momčadi, u čijoj se trenirci i slikao na svom profilu na jednoj od društvenih mreža.

Atalanta v Valencia - UEFA Champions League - Round of 16 - First Leg - Giuseppe Meazza

U međuvremenu, talijanske vlasti su zbog povećane mogućnosti zaraze zabranile posjet utakmicama. Neke su u prošlom kolu Serie A odgođene, a odlučeno je da će Inter utakmicu Europske lige u Milanu igrati pred praznim tribinama.

S njim bila i djevojka?

S njim je u Milanu navodno bila i djevojka.

Ona se fotografirala pred katedralom u Milanu 19. veljače, no nakon objave da je prvi Hrvat testiran pozitivan na korona virus i da je boravio u 'gradu mode' od 19. do 21. veljače, fotografije je uklonila sa društvenih mreža. 

'Dobro se osjeća'

- On je izoliran i njegovo stanje je za sada dobro, rekao je premijer Andrej Plenković naglasivši kako će, s obzirom na zbivanja u Italiji, sve nadležne službe biti u punoj pripravnosti.

Bili smo ispred bolnice u kojoj se nalazi prvi zaraženi pacijent:

Potvrđen je prvi slučaj korona virusa u Hrvatskoj: Mlađi pacijent nalazi se u bolnici 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu

Potvrđen je prvi slučaj korona virusa u Hrvatskoj: Mlađi pacijent nalazi se u bolnici 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu Više na: http://bitly.com/2T9YCfQ Reporterka: Željka Meštrović

Posted by 24sata on Tuesday, 25 February 2020
Nova sumnja: Otac i kći idu u bolnicu, bili su nedavno u Italiji
Nova sumnja: Otac i kći idu u bolnicu, bili su nedavno u Italiji

Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je kako su informaciju o prvom zaraženom dobili u 11.50 sati te da još nema sve detalje o njemu. 

Epidemiolozi utvrđuju s kim je sve bio u kontaktu. 

- On je boravio od 19. do 21. veljače u Milanu i ovom trenutku pokazuje znakove blaže bolesti i nadamo se da će tako i ostati. Međutim, ovim činom detekcije virusa na našem prostoru podižemo stupanj naše pripreme, obrane i mjere. U ovom trenutku koncentrirat ćemo se na kontakte koje je taj mladi gospodin ostvario i postupat ćemo prema njima na adekvatan način. Za one koji su bili u najbližem kontaktu vjerojatno ćemo organizirati karantenu, a za sve ostale zdravstveni nadzor sukladno preporukama struke kojih se drži čitav svijet. Ulazimo u fazu koja je nešto više u stanju pripravnosti, a mislim da zdravstveni sustav ima apsolutno sve mogućnosti u odgovoru na ovu ugrozu - istaknuo je Beroš podsjetivši kako se radi o bolesti koja je slična običnoj gripi te da se ne očekuju veće komplikacije od onih kod gripe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 371
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a