Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zagreb: Studenta (29) ubio plin iz neispravne peći

Željko Klemar prvi je poginuli od trovanja ugljičnim monoksidom u Zagrebu u ovoj godini. Policija smatra da se plin iz neispravne peći vraćao

Robert Anić
Foto: Robert Anić
3 komentara

Jelka Klemar (57) u ponedjeljak ujutro oko 10 sati ušla je u stan u Vinogradskoj ulici u Zagrebu. Sina Željka Klemara (29) našla je mrtvog. Željkov mačak uginuo je kraj njegovih nogu. Brzo je zvala Hitnu i policiju. Policija je nakon očevida utvrdila da se otrovao ugljičnim monoksidom (CO), vjerojatno zbog neispravne plinske peći koja nije bila redovito servisirana.
Kako smo doznali od susjeda, dimnjačari su u veljači ove godine dolazili u njihov ulaz provjeriti jesu li plinski aparati ispravno spojeni na dimnjake i pročistiti ih. Nisu nam znali reći jesu li bili kod pokojnog Željka. Prošle godine u Zagrebu je bilo devet slučajeva trovanja ugljičnim monoksidom. Četiri osobe su poginule, a sedam je prošlo s lakšim ozljedama. Ove godine u Zagrebu plinom se otrovalo 20 osoba, od čega je 19 imalo simptome lakšeg trovanja i jedna težeg. Željko Klemar prvi je poginuli u ovoj godini. Simptomi trovanja su glavobolja, mučnina, slabost, povraćanje i pospanost. Stručnjaci upozoravaju građane da redovito, barem jedanput na godinu, prije početka sezone grijanja, servisiraju plinske peći, bojlere i dimnjake.

Možda vas zanima i ovo:
Message