Obavijesti

News

Komentari 8

Zagreb: Subvencionirani krediti poskupili nove stanove 15 posto

Zagreb: Subvencionirani krediti poskupili nove stanove 15 posto
1

Prosječna cijena četvornog metra novog stana u Zagrebu vratila se na razine iz 2008. i prve polovice 2009. godine te je prvi put preskočila iznos od 14 tisuća kuna, piše u srijedu Večernji list

VIDEO

Točnije, kvadrat stana u prvom se dijelu 2020. godine prodavao po prosječnih 14.288 kuna! To je za približno tisuću kuna skuplje nego što su se zagrebački novi kvadrati prodavali u istom razdoblju 2019. godine te za više od 4 tisuće kuna skuplje nego 2016. godine. Te je godine prosječna cijena pala ispod 10 tisuća kuna.

U godinu dana novi su stanovi u Zagrebu poskupjeli čak 15 posto, za razliku od ostatka Hrvatske, koji uključuje i Jadran, gdje su cijene na godišnjoj razini pale oko 4 posto na prosječnih 11.263 kune po kvadratu.

U Zagrebačkim naseljima "cvate" novogradnja

Istina, tolike su cijene ‘u ostatku’ Hrvatske također posljednji put viđene 2008. godine, ali Državni zavod za statistiku nije precizirao kolike su cijene na Jadranu i uz more, a kolike u sve pustijem kontinentalnom dijelu zemlje.

Predstavnik nekretninskog biznisa Dubravko Ranilović vjeruje da u Splitu i ostalim gradovima uz more nije došlo do pada cijena. Zagreb je, kaže Ranilović, tražen i zato što se na kupnju nekretnina i dalje gleda kao na dobru investiciju, pogotovo zato što su kamate na štednju zanemarive.

'Još smo u studentskom domu, a potres je bio prije pet mjeseci'
'Još smo u studentskom domu, a potres je bio prije pet mjeseci'

Na veliki skok cijena novih stanova u Zagrebu znatan utjecaj imao je i državni program subvencioniranja kamata jer većina korisnika subvencija živi i radi u glavnom gradu.

Maruška Vizak, stručnjakinja Ekonomskog instituta Zagreb za nekretnine, kaže da se potres, pa i karantena, još nisu prelili na cijene u prvom dijelu godine te su one odraz ranijih zbivanja, donosi Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca