Obavijesti

News

Komentari 6

Zagrebački policajci, koji su pomogli rodilji da na svijet donese curicu, dobili priznanje

Zagrebački policajci, koji su pomogli rodilji da na svijet donese curicu, dobili priznanje
5

Neustrašivi zagrebački policajci Sandi Kraljić, Lucija Kolega i Sonja Jovanović Jurić, koji su u veljači pomogli trudnici pri porodu, dobili su javno priznanje za plemeniti čin

VIDEO

Na Dan Grada Zagreba gradonačelnik Tomislav Tomašević uručio je medalju zbog nesebičnog pružanja pomoći zagrebačkim plavcima Sandiju Kraljiću, Luciji Kolegi i Sonji Jovanović Jurić koji su u veljači pomogli trudnici pri porodu i skrbili o novorođenoj curici do dolaska medicinske pomoći. 

Naime, policijski trojac je u nedjelju, 19. veljače, ujutro bio u ophodnji kad su na Savskoj cesti ugledali čovjeka koji ih je pokušavao zaustaviti mašući. 

Zagreb: Policijski službenici koji su porodili trudnicu

-  Stali smo do njega, a on nas je uputio prema dvorištu obiteljske kuće govoreći da njegova susjeda treba svaki čas roditi. Nismo razmišljali, krenuli u to dvorište gdje smo na ulazu u stan uočili gospođu. Po njezinu ponašanju i gestikuliranju vidjeli smo da je vodenjak puknuo i da su krenuli trudovi. Uhvatio sam je za ruku, odveli smo je unutra, posjeli, polegli na kauč i sve se odigralo u sekundama... Dijete je počelo izlaziti, dva-tri truda i dijete je bilo meni u naručju, u rukama. Na sreću sve je super završilo - prepričao je tada policajac Sandi Kraljić iz VIII Policijske postaje Trnje Policijske uprave zagrebačke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sandi je trudnicu porodio, a kolegice Lucija i Sonja su mu pomagale kolegi dodajući ručnike i vodu, navlačeći rukavice te tješeći majku. 

- Javljale smo putem veze, kontaktirale šefa, tražile Hitnu medicinsku pomoć da što prije dođe kako bi pregledali majku i dijete i odvezli ih u bolnicu - kazala je Sonja. 

Porod nije prošao sasvim bez komplikacija, bebi je oko vrata bila omotana pupčana vrpca. Na sreću, Sandi je i tu ostao pribran i staložen.

- Uočio sam da je pupčana vrpca bila oko djetetovog vrata, instinktivno sam je s prstom maknuo preko glavice. Dijete je zaplakalo, progledalo, uhvatilo me za prst, nema ljepšeg osjećaja. To je zasigurno jedan od najljepših događaja koje sam doživio u 12 godina rada i koji ću pamtiti sigurno cijeli život - uz širok osmijeh poručio je Sandi. Dodao je da ih je sam dragi Bog poslao tamo, jednostavno bili su u pravom smisli riječi na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Policajci su nam tada iskreno priznali da su ih preplavile emocije te da su nakon poroda svo troje zaplakali od sreće. 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a