Obavijesti

News

Komentari 47

Prosvjed u Zagrebu: 'Nemojte nas gušiti velikim zgradama!'

Prosvjed u Zagrebu: 'Nemojte nas gušiti velikim zgradama!'
11

U subotu u podne započeo je prosvjed građana protiv gradonačelnika Milana Bandića zbog tri deveterokatnice koje bi trebale 'niknuti' u blizini Muzeja suvremene umjetnosti.

VIDEO

Ne protivimo se gradnji, znamo da će nešto morati niknuti, ali tri objekta na ovakvoj parceli nemaju smisla, rekla nam je jedna od stanarki zagrebačkog kvarta Središće na jučerašnjem prosvjedu protiv gradnje tri deveterokatnice na tom kvartu, tik uz Muzej suvremenih umjetnosti.

Dodala je da se s obitelji u Središće doselila prije par godina.

- Nadali smo se da smo došli u jedan kulturan i urbani kvart u kojem se ovakve stvari neće događati - rekla je naša sugovornica. Investitor megalomanske gradnje je Oporovec gradnja koja uz MSU planira sagraditi tri zgrade s 400 stanova. Ogorčeni stanari tome se protive jer žele očuvati prostor zelene oaze u Središću.

Iz Oporovec gradnje rekli su nam da sve rade u skladu s dozvolama i planiranom dokumentacijom te im je neshvatljiva pobuna stanara. Napominju da su prvotne dozvole omogućavale izgradnju 500 stanova i 93.000 kvadrata, ali je projekt smanjen na 380 stanova i 58.000 kvadrata izgrađenosti. Ističu da je projekt rađen “da bude skladan element vizure naselja”. Kada smo ranije pisali o ovom slučaju, potkrala se nenamjerna pogreška u tvrdnji da je Vlado Leko prodao dio zemljišta Oporovec gradnji po cijeni preko 10.000 kuna za kvadrat. Leko je prodao, kako smo i objavili, 8369 četvornih metara za 21 milijun kuna.

‘Zašto se sve zelene oaze uništavaju?’ - pitaju se građani

Nakon održanog prosvjeda, ogorčeni stanari Središća istaknuli su da ih najviše boli to što ih nitko nije ništa pitao. Ne znaju kakve su im šanse ni hoće li nešto postići prosvjedom, no smatraju da je to jedino što sada mogu napraviti.

- Ovo je nažalost naša Hrvatska - zaključili su stanari.

Ljutiti stanari

Stanovnici Središća na prosvjedu za spas zelene oaze kvarta istaknuli su da ne žele deveterokatnice u kvartu.

Protiv agresivne gradnje

Iz građanske udruge Sumrak gradnje u Središtu istaknuli su da se o gradnji trebalo pitati i ljude koji tamo žive

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.