Obavijesti

News

Komentari 74

Zagrepčanin će u tri mjeseca jedva zaraditi za zahod u stanu

Zagrepčanin će u tri mjeseca jedva zaraditi za zahod u stanu
4

Maksimir u sredini: Najskuplji zagrebački kvadrati u prosjeku su na Tuškancu, a najjeftiniji u Sigetu. Po cijenama na uvjerljivom prvome mjestu i dalje je Dubrovnik

VIDEO

Prosječna tražena cijena kvadrata stana u Zagrebu prešla je 2000 eura i za 11,2 posto je viša nego u veljači 2018.

Najskuplji četvorni metar stana je na Tuškancu (3102 eura), najjeftiniji u Sigetu (1618), a prosječna je cijena 2005 eura. S prosječnom zagrebačkom plaćom od oko 7200 kuna treba, dakle, raditi tri mjeseca kako bi se kupili zahod s umivaonikom ili šupa.

Najbliže su prosječnoj cijeni stanovi u Maksimiru, koji je dugo slovio kao elitni kvart, te susjednim Ravnicama s 2048, odnosno 1988 eura po kvadratu.

Tuškanac - 4489€ stoji po kvadratu šesterosobni stan na prvom katu.

Maksimir - 2486€ stoji vila s bazenom i šest soba na Bukovcu po kvadratu.

Centar - 2692€ cijena je trosobnog stana u Tomićevoj po kvadratu.

Špansko - 1537€ je kvadrat stana s dvije sobe na šestom katu (potkrovlje)

I kuće su, očekivano, najskuplje na Tuškancu, 28 eura po kvadratu skuplje nego stanovi, a najjeftinije su u Španskom, gdje se za kvadrat traži samo 864 eura. Prema aktualnoj ponudi nekretnina, među jeftinijim zagrebačkim kvartovima su Vrapče, Volovčica, Savica, Jarun i Sigečica. Jako dobre cijene, gotovo 3000 eura po kvadratu stana, drže Šalata i Kaptol, a Centar i Črnomerec su oko 2500 eura.

U proteklih godinu dana cijene nekretnina su najviše, čak 12,7 posto, porasle u Zadru. Slijede Zagreb, pa Split (10,8 posto), Pula (7,3), Rijeka (4,5) i Osijek, u kojemu su nekretnine u prosjeku za 3,9 posto skuplje nego lani.

Po cijenama na uvjerljivom prvome mjestu i dalje je Dubrovnik, u kojemu je u veljači prosječna tražena cijena kvadrata stana bila 3799 eura, a cijena kvadrata kuće čak 4753 eura. Najpovoljnije cijene su na istoku Hrvatske. U Vinkovcima za kvadrat stana u prosjeku traže 587, a za kvadrat kuće oko 370 eura. U prva dva mjeseca posjet oglasima za nekretnine na Njuškalu bio je četiri posto veći nego lani. Iz inozemstva je bilo 12 posto pregleda. Najviše iz Njemačke, BiH, Slovenije i Austrije.


Povoljno u skupim gradovima i skuplje u 'jeftinijim'

Dubrovnik - Garsonijera u Gružu
Kuhinju, kupaonicu, ‘spavaći prostor’ i balkon ima garsonijera od 35 četvornih metara u novogradnji u Gružu u Dubrovniku. Vlasnik traži 90.000 eura.

Dubrovnik: Pogled na gruški zaljev

Split - Novogradnja
Na Žnjanu jednosobni stan u prizemlju stoji 1900 eura po četvornome metru. Površina mu je 58 kvadrata, pripada mu terasa, a zgrada ima garažu i parkiralište.

Rijeka - Odlična garaža
Vrata na daljinski te struju i vodu ima ‘odlična garaža’, kako je opisuju, u zgradi na Škurinjama. Ispred garaže su još dva-tri parkirna mjesta, a stoji 20.000 eura.

Varaždin - Jednosobni stan
Na trećem katu zgrade u centru je stan od 27 kvadrata koji stoji 32.000 eura. Ima sobu, kuhinju, kupaonicu, zahod i hodnik te plinsko grijanje i novu termo fasadu.

Osijek - Dvoetažni na 4. katu
Četiri sobe, dvije kupaonice, dvije lođe, kuhinju, blagovaonicu i zimski vrt, među ostalim, ima stan od 123,80 kvadrata na Gornjodravskoj obali. Stoji 100.000 eura.

Virovitica - Stan u novoj zgradi 
Plinsko centralno grijanje, bešumni lift koji može ‘voziti’ 100 puta i bez struje ima lani sagrađena zgrada u Virovitici. Trosobni stan od 72 kvadrata je 87.000 eura.

Vukovar - Okrugla cijena 
Dvosobni stan od 50 četvornih metara u lani obnovljenoj stambenoj zgradi stoji 50.000 eura. Vlasnik kaže da je idealan za tvrtku, odnosno odvjetnički ili javnobilježnički ured.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.