Obavijesti

News

Komentari 1

'Zajedno možemo': HSS, SDP i partneri za Brodsko-posavsku

'Zajedno možemo': HSS, SDP i partneri za Brodsko-posavsku
4

U Slavonskom Brodu u petak popodne svečano je potpisan Sporazum o predizbornoj koaliciji i zajedničkom izbornom nastupu na izborima za župana i Županijsku skupštinu...

VIDEO

U Slavonskom Brodu u petak popodne svečano je potpisan Sporazum o predizbornoj koaliciji i zajedničkom izbornom nastupu na izborima za župana i Županijsku skupštinu Brodsko-posavske županije između Hrvatske seljačke stranke, Socijaldemokratske partije Hrvatske, Snage Slavonije i Baranje, Hrvatske stranke umirovljenika, Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Hrvatskih laburista pod nazivom "Zajedno možemo".

Kandidat koalicije za brodskoposavskog župana je HSS-ov saborski zastupnik i donedavni zamjenik aktualnog župana Daniela Marušića(HDZ) Davor Vlaović, koalicijski partneri na prošlim lokalnim izborima i najuži suradnici.

U izbore ulazimo sa ciljem preuzimanja upravljanja županijom, svjesni smo svoje snage i mogućnosti. Ova koalicija čini snagu jednog grada(Slav.Broda) i 11 općina, a naš koalicijski potencijal su još jedan grad(N.Gradiška) i nekoliko općina, rekao je uime predstavnika šest pridruženih stranaka Stribor Valenta(SDP). 

Osnovni zadatak koalicije je zajedničkim dogovorom pobijediti na izborima za župana i Županijsku skupštinu, zaustaviti iseljavanje i siromaštvo. Kandidat za brodskoposavskog župana Davor Vlaović(HSS) istaknuo je da građani ove županije, oni koji rade i oni koji ne rade vapeći traže pomak na bolje. 

- Kroz ovu koaliciju želimo poslati poruku da ovim potpisom sporazuma nisu zatvorena vrata ostalim strankama i grupacijama, pozivamo i druge političke snage i ljude dobre volje da nam se pridruže za konačno pokretanje gospodarstva u brodsko posavskoj županiji. Moto naše koalicije je "Zajedno možemo", sa tim u vezi želimo poručiti da nam je dosta podjela na crvene i crne, na fašiste i antifašiste, dosta nam je rasprava o arhivima i povijesti, građani ove županije od nas i nove vlasti očekuju novi zamah, nova radna mjesta, brigu o obrazovanju, zapošljivost, dugotrajan radni odnos a ne ukidanje i umanjivanje radničkih prava, da svi imaju pravo i mogućnost živjeti od svoga rada. 

Tražit ćemo hitna rješenja od aktualne Vlade jer vidimo da aktualna "slavonskobrodska veza" u Saboru ne funkcionira, primjeri Carine, vodovoda, Sveučilišta i niz drugih programa, a koje ćemo nastojati ubrzati. Ovim Sporazumom dajemo priliku građanima da dobiju novu nadu jer smo svjesni da su nezadovoljni s aktualnom politikom i političarima, da traže neke nove ljude-rekao je uime potpisnika kolacijskog sporazuma Davor Vlaović. 

Uskoro će istih 6 stranaka potpisati koalicijske sporazume i na razini gradova Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...