Obavijesti

News

Komentari 61

Zbog otkaza novinarki HRT-a HDZ zatražio stanku u Saboru

Zbog otkaza novinarki HRT-a HDZ zatražio stanku u Saboru
15

Pobunili se: Zastupnici HDZ-a su podsjetili da ovo nije prva stanka koju traže u Saboru zbog glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i stanja na javnoj televiziji

VIDEO

HDZ-ovci su jutros tražili stanku u Saboru kako bi prosvjedovali zbog otkaza HRT-ovoj novinarki Heleni Krmpotić te zatražili da pred njih dođu "glavni ravnatelj HRT-a i oni koji ga nazivaju kako bi protestirali protiv određenih novinara". 

Podsjetimo, Krmpotić je u srijedu ujutro dobila obavijest da je protiv nje pokrenuta procedura otkaza ugovora o radu nakon što se na nju požalilo Ministarstvo socijalne politike i mladih iz kojeg su rekli da je na službenom potpisivanju ugovora s udrugama o financiranju trogodišnjih programa "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga" koje pružaju organizacije civilnog društva "javno izgovorila niz uvredljivih riječi na račun Vlade i nekih ministara".

HDZ-ovci su podsjetili da ovo nije prva stanka koju traže zbog glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i stanja na toj javnoj televiziji. Tako je Jasen Mesić rekao da su stanku tražili kada je Radman "preko noći smijenio 40-ak urednika i kada je zatečen u sukobu interesa, kad mu je Nadzorni odbor iskazao nepovjerenje, kad su ukidana dopisništva u Hrvatskoj i inozemstvu, kad je zaposlenica HRT-a zbog mobbinga počinila samoubojstvo, a ona koja je upozorila na to dobila otkaz, kad je otkaz uručen HRT-ovoj revizorici ili kada je NO HRT-a na telefonskoj sjednici odobrio ugovor od 70-tak milijuna kuna".

- HRT konstantno pada, nema tjedna da u novinama nemate neku aferu, no na to nitko iz Vlade i vladajuće koalicije ne reagira. I dokle će ministri i ministrice iz Vlade RH imati potrebu da reagiraju prema HRT-u samo onda kad ih netko nešto pita ili krivo komentira, a ne kad se događaju otkazi, samoubojstva, ukidanja dopisništva, to je nešto što se svi zajedno moramo zapitati. Slaganje ovakvih infrastruktura na HRT-u sasvim sigurno nije ono kako bi trebala djelovati javni medijski servis. Reagira se tek kad se neka ministrica ili ministar nađu povrijeđeni bilo kakvom gestom novinara i istim novinarima prijeti se otkazima - tvrdi Mesić te zaključuje da se taština u politici ne može braniti tako.

Zakon o životnom partnerstvu

Pred zastupnicima Hrvatskog sabora naći će se konačni Zakon o životnom partnerstvu za osobe istog spola. 

Ovim zakonom istospolne zajednice bit će izjednačene s brakom u većini prava, osim u posvajanju. Prilikom predstavljanja zakona na Vladi premijer Zoran Milanović poručio je da je riječ o svjetonazorskom, a ne revolucionarnom zakonu.

- Vjerujemo da ovo nikoga ne vrijeđa, da je to ljudski zakon, zakon koji uključuje a ne isključuje i koji različitosti tretira na jedan inkluzivan, opet ću reći ljudski način. Ništa manje i ništa više od toga -  rekao je Milanović.

Vjerujemo da je ovo zakon koji će manjini donijeti nešto bolje, a većini neće donijeti ništa gore, rekao je resorni ministar Arsen Bauk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.