Obavijesti

News

Komentari 29

Žalac: Majka mi je životni uzor, a šef Andrej Plenković politički

Žalac: Majka mi je životni uzor, a šef Andrej Plenković politički
1

MINISTRICA EU FONDOVA: Kaže da se divi šefu od kojeg je puno naučila, sarma joj je najdraže jelo. Na tanjuru ne može vidjeti tripice i hladetinu

VIDEO

Opišite nam se kroz tri ključne mane i vrline

Uporna, tvrdoglava i optimistična – pa vi sada odlučite što su od toga mane, a što vrline. Mislim da svaka osobina može biti i mana i vrlina, ovisi o njezinom intenzitetu, a ja ponekad znam s nekom i pretjerati (smijeh)

Kako na vas utječe stres kojeg nosi mjesto ministrice?

Da vam iskreno kažem, nemam vremena procesuirati sav taj stres i nekako se čovjek na njega navikne jer je u ovom poslu stres svakodnevica. Naučila sam se nositi sa stresom jer sam znala što ova funkcija sa sobom nosi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Koji je vaš ispušni ventil? 

Vježbanje i ples. Ja sam odmalena folklorašica i jednostavno uživam u plesu.

Na koji način se najčešće opuštate?

Vikendom, kod kuće uz kavicu sa suprugom, dok u pozadini sviraj nama omiljeni Oliver Dragojević, Ed Sheeran, George Michael i U2 – to je najbolja kombinacija uz koju se volim opustiti.

Kad dođete doma nakon posla, što prvo učinite?

Prvo i osnovno izujem cipele s potpeticom u kojima provedem cijeli radni dan koji u prosjeku traje 12 sati.

Najveći uspjeh i promašaj?

Najveći su mi uspjeh moja djeca i na njih sam najviše ponosna, a ako me pitate za poslovni uspjeh, to će biti ovaj mandat u kojemu imam velike planove i očekivanja, a sigurna sam da ću iste, zajedno sa svojim timom i kolegama u Vladi, i ostvariti. Ne smatram velikim uspjehom to što sam postala ministrica ako ta ministrica ne napravi promjene i boljitak za svoju zemlju, tako da ćemo o uspjehu ili promašaju razgovarati krajem 2020. godine kada podvučemo crtu.

Jeste li ikad požalili što ste ušli u visoku politiku?

Nisam jer sam svjesna da na taj način mogu pomoći i na najbolji način iskoristiti svoje znanje i iskustvo na dobrobit moje zemlje i moje Slavonije.

Koji ste savjet dobili od najbližih kad ste im objavili da ste prihvatili mjesto u Vladi?

Samo da ostanem svoja i da će sve biti dobro! Njihova podrška znači mi sve na svijetu, uostalom, ne bih danas ni bila ovdje da moja obitelj nije stala iza odluke da prihvatim mjesto ministrice. Koliko god taj prefiks “ministrica” zvuči lijepo, puno je ovdje odricanja, stresa i odgovornosti, a to nikako ne bih mogla bez podrške moje obitelji i prijatelja.

Koji su plusevi i minusi dužnosti koju obavljate?

Zapravo sam ih sve već ranije spomenula, minusi su svakodnevni stres i ogromna odgovornost za cijelu državu, a veliki plus je mogućnost djelovanja i ostvarivanja promjena na dobrobit naše Hrvatske.

Omiljeno jelo, a što ne možete vidjeti na tanjuru?

Ipak sam ja Slavonka i moram priznati da mi je omiljeno jelo sarma, posebno u ovo doba godine. Na tanjuru ne mogu vidjeti tripice i hladetinu.

Tko vam je politički, a tko životni uzor? 

Politički uzor mi je definitivno naš predsjednik, Andrej Plenković, kojemu se zaista divim i od kojeg sam puno toga naučila, a životni mi je uzor moja majka zbog koje sam danas ono što jesam i koja mi je dala vjetar u leđa i uvjeravala me da mogu biti sve – i supruga i majka troje djece i u konačnici ministrica u Vladi.

Na što ste spremni potrošiti najviše novca?

Na poklone djeci i najmilijima, posebno u ovo božićno vrijeme jer mi njihov osmijeh na licu ne može zamijeniti niti jedna krpica ili stvar koju bi si kupila.

Kada ćemo konačno vidjeti rezultate EU projekata?

Rezultati su već itekako vidljivi. EU fondovi zaista mijenjaju Hrvatsku i upravo zato smo intenzivnije počeli provoditi promotivne aktivnosti kako bismo našim građanima približili EU fondove i mogućnosti koje oni pružaju. Konačno imamo vidljive rezultate, ugovaranje EU projekata u ovoj je godini poraslo za 232%, ubacili smo u petu brzinu i uvjerena sam da ćemo iskoristiti cijelu alokaciju od preko 80 milijardi kuna do 2023. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21