Obavijesti

News

Komentari 64

Žalbeni postupak za Pelješki most završava za 2 do 3 tjedna

Žalbeni postupak za Pelješki most završava za 2 do 3 tjedna
1

Hrvatske ceste su 12. siječnja objavile da su od tri pristigle ponude za prvu fazu izgradnje mosta Pelješac s pristupnim cestama izabrale ponudu kineskog konzorcija China Road...

VIDEO

Postupak vezan uz žalbe Strabaga i Astaldija s partnerima oko odabira izvođača za gradnju Pelješkog mosta mogao bi biti okončan u sljedeća dva do tri tjedna, rekao je u petak predsjednik Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) Goran Matešić.

Žalbeni postupak u rutinskoj je fazi razmjene očitovanja, dok bi se sljedeća faza - analiza žalbenih navoda, ocjena postupanja naručitelja, njihovih odluka i radnji i na koncu vijećanje i donošenje same odluke, mogla završiti u sljedeća dva do tri tjedna, rekao je Matešić na poslovnom doručku "Primjena sustava e-žalbi u javnoj nabavi", u organizaciji Američke gospodarske komore i DKOM-a.

Strabag se žalio zbog Kineza: 'Oni nude dampinške cijene...'
Strabag se žalio zbog Kineza: 'Oni nude dampinške cijene...'

Na pitanje u kojoj je fazi proces vezan uz žalbe oko gradnje Pelješkog mosta, Matešić je kazao da je žalbeni postupak - postupak stranaka, pa stoga sve ono što se u njemu događa nije javno dostupno, osim izuzetaka koji su predviđeni zakonom. Ti izuzeci su upisnik predmeta iz kojeg je javno vidljivo da je neka žalba izjavljena, svi elementi tog postupka te potom odluke koje donosi Državna komisija i presude Upravnog suda, ako postoje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Što se tiče žalbenog predmeta zajednice ponuditelja 'Strabag i drugi' i 'Astaldi i drugi' protiv Hrvatskih cesta u predmetu nabave izgradnje mosta kopno - Pelješac, on se nalazi u rutinskoj fazi razmjene očitovanja između stranaka. Ta faza je, moglo bi se reći, pri završetku, postupak do danas traje 39 kalendarskih dana. Odabrani ponuditelj je zajednica ponuditelja iz Kine pa je dostava koja se u ovom trenutku obavlja poštom prijetila da će 'odvući' žalbeni postupak. Međutim, odabrani je imenovao opunomoćenika za prijem pismena tako da je ta komunikacija postala jednostavna bez trošenja suvišnog vremena", rekao je Matešić.

Pelješki most gradit će kineski konzorcij za 2,08 milijardi kn
Pelješki most gradit će kineski konzorcij za 2,08 milijardi kn

Dodao je da slijedi faza analize žalbenih navoda, ocjena postupanja naručitelja, njihovih odluka i radnji i na koncu vijećanje i donošenje odluke.

"Mislim da bi se taj postupak trebao odvijati u sljedeća dva do tri tjedna", rekao je Matešić. 

Hrvatske ceste su 12. siječnja objavile da su od tri pristigle ponude za prvu fazu izgradnje mosta Pelješac s pristupnim cestama izabrale ponudu kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation, koji je ponudio cijenu od 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a). 

Zajednička ponuda Astaldija i turske tvrtke iznosila je 2,55 milijardi kuna bez PDV-a, odnosno 3,19 milijardi kuna s PDV-om, a Stragabova 2,62 milijardi kuna bez PDV-a, odnosno 3,28 milijardi kuna s PDV-om.

Kinezi koji rade Pelješki most grade i crnogorsku autocestu
Kinezi koji rade Pelješki most grade  i crnogorsku autocestu

DKOM je 22. siječnja zaprimio žalbu austrijske tvrtke Strabag na odluku Hrvatskih cesta o izboru kineskog konzorcija za izvođača radova na Pelješkom mostu. Iz Strabaga su kroz medije kalkulirali da je kineski konzorcij ponudio dampinšku cijenu. 

Zajednica ponuditelja u kojoj su talijanski Astaldi i turski CT Ictas također se žalila. Hrvatske ceste nisu prihvatile ponudu tog talijansko - turskog konzorcija zbog loše bankarske garancije, te se žalba navodno ponajprije odnosi upravo na taj dio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...