Obavijesti

News

Komentari 49

Snimka koja će vas raznježiti: Pas i kuna najbolji su prijatelji

Moj pas mješanac koji ima oko devet mjeseci, obožava Luckya. Igraju se kao braća, kaže Antonio Barišić koji je prije mjesec i pol dana spasio mladunče kune

VIDEO

Prije mjesec i pol dana Antonio Barišić (33) iz zagrebačke Kustošije šetao je svoja tri psa na cesti kraj šume. Spazio je maleno, nemoćno stvorenje. Bilo je to, tek rođeno, mladunče kune koje još nije bilo ni progledalo.

- Bilo mi ga je žao ostaviti. Znao sam da ne može preživjeti pa sam uzeo sebi doma - kaže. Odmah je, kaže, zvao Zoološki vrt u Zagrebu kako bi kuna imala kakvu takvu šansu da preživi. Nažalost, ZOO nije primao životinje. Antonio je odlučio - malena kuna ostaje kod njega, hranit će ga, maziti i paziti i zvat će ga Lucky (Srećko).

Po savjetu stručnjaka s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, počeo ga je hraniti hranom za bebe. Lucky je preživio, a kad je progledao, prvo je ugledao Antonija. Sad je već stasao, zaigran je, a ponaša se kao - pas. Jako voli svog vlasnika, ali i nove prijatelje.

- Moj pas mješanac Dalibor, koji ima oko devet mjeseci, obožava Luckyja. Igraju se kao braća, pušta ga da skače po njemu, maze se, a Daliborova majka, Lady, liže ga i uređuje . Daliborov tata Zvijer također ga pazi kao da je njegovo mlado - kaže Antonio.

Kako je Lucky ipak kuna, a kune su noćne životinje, Antonio ga mora prošetavati kao psa. Svaki dan ga vodi da se istrči sat vremena.

POGLEDAJTE VIDEO: Igra Luckyja i Dalibora

Pokretanje videa...

24sata 00:56

- Mirniji je po noći iako je noćna životinja - kaže uz smijeh ovaj Zagrepčanin koji malenog ljubimca kojeg je spasio ne da više nigdje.

Puštanje na slobodu, u divljinu, moglo bi biti opasno po Luckyja

Kune žive oko sedam godina. Hrane se puževima, miševima, zmijama...

- Zasad ga hranim hranom za mačke. Ipak, teško da ga mogu naučiti kako loviti. To znači da ga neću moći pustiti u divljinu, koliko god ondje pripada, jer bi uginuo. Čuvat ću ga - kaže Antonio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu