Obavijesti

News

Komentari 18

Zaluđena autima: Vremešna bakica obožava svoj Subaru

Zaluđena autima: Vremešna bakica obožava svoj Subaru
6

Michalina Borowczyk-Jędrzeje (81) iz Wroclawa ponosna je vlasnica automobila Subaru WRX STI. Kaže da je ljubiteljica brzih automobila još od mladosti

VIDEO

Vremešna bakica iz Poljska obožava juriti u svom sportskom automobilu.

Michalina Borowczyk-Jędrzeje (81) ponosna je vlasnica automobila Subaru WRX STI. Kaže da je ljubiteljica brzih auta još od mladosti. A sad kad je u mirovni, kaže, ima pregršt vremena za vožnju kamo god poželi, javlja Oddity Central.

Bakica je, kako mediji pišu, dosad imala nekoliko automobila: Opel, Mazdu, BMW i Hondu. Subaru, kojeg sada ima, oduvijek joj je bio tiha patnja. Štedila je 13 godina da bi ga mogla kupiti.

- Volim čuti zvuk motora kako radi. To je pravo zadovoljstvo. Ovaj auto me osvojio, nije poput ostalih, ima dušu - objašanjava Poljakinja.

Michalina, koja živi u Katowicama, često automobilom ode do Krakowa, Wroclawa i drugih gradova. Godišnje pređe oko 14.000 kilometara, što možda za prosječnog vozača nije puno, ali za ovu gospođu u poznim godinama je sasvim dovoljno. Naravno održavanje ovakvog ljubimca nije jeftino, no zahvaljujući štednji i najmnini od nekoliko nekretnina koje izdaje, Michalina si ovaj hobi može priuštiti.

Prijatelji tvrde da Michalina vozi odlično, ali i da ne voli kad je drugi vozači podcjenjuju zbog njenih godina.

- Jednom joj je muškarac iz susjednog auta dobacio: Bakice, a zašto tebi uopće treba auto? Michalina mu je odgovorila: Ser***, nauči prvo voziti - kazao je dugogodišnji prijatelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"