News

Komentari 36

'Zaobiđen je zakon, tražit ću očitovanje DORH-a i SOA-e'

'Zaobiđen je zakon, tražit ću očitovanje DORH-a i SOA-e'

Sad već imamo inflaciju ovakvih događaja, ovo s Tolušićem nije prvi put da se događaju takve stvari, podsjetio bih na stare stvari poput afere Barbika - naveo je

Slučaj montiranih fotografija  kojima se željelo kompromitirati potpredsjednika Vlade i ministra Tomislava Tolušića oglasio se i čelnik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić.

Već duže vrijeme upozoravamo da falsificiranje i konstruiranje može ozbiljno ugroziti sigurnost ne samo državnih dužnosnika, nego je to udar na sigurnost svih ostalih građana. Ako su spremni takve stvari raditi dužnosnicima, što se može dogoditi običnom građaninu - istaknuo je.

Kako saznaje Dnevnik Nove TV, USKOK već provodi izvide o slučaju Tolušić, no zbog tajnosti postupka ne može komentirati detalje. 

- Sad već imamo inflaciju ovakvih događaja, ovo s Tolušićem nije prvi put da se događaju takve stvari, podsjetio bih na stare stvari poput afere Barbika - naveo je Ostojić.

O slučaju će tražiti informacije od DORH-a i SOA-e, a mišljenja je da je u proceduri zaobiđen zakon.

- SOA je po zakonu ako nađe na elemente kaznenog djela o tome dužna obavijestiti DORH, no čudno je zašto se to dogodilo i da je sve izašlo u javnost, a da se onda pokrenula institucija - ističe Ostojić. 

Navodi da je po prvi puta sve prvo izašlo u medije, očitovala se Vlada i tek nakon toga se izvijestilo DORH.

- Iznenađuje me kada glavni državni odvjetnik bude iznenađen i mora zamoliti da se postupi po zakonu. Čudi me takva situacija, dali su priliku svima onima koji sumnjaju da je to kontrola štete - rekao je Ostojić.