Obavijesti

News

Komentari 5

Zapad ih okrivljuje, a Vladimir Putin svoje obavještajce hvali

Zapad ih okrivljuje, a Vladimir Putin svoje obavještajce hvali
1

Govoreći na zatvorenoj ceremoniji u Ruskom vojnom kazalištu u Moskvi, koja je emitirana na javnoj televiziji, Putin se zahvalio agentima ruske obavještajne službe

VIDEO

Ruski predsjednik Vladimir Putin pohvalio je sposobnosti i "jedinstvene vještine" ruskih vojnih obavještajaca u petak u znak podrške obavještajnoj službi, koju je Zapad okrivio za niz napada.

Putin je na obljetnici stogodišnjice osnutka ruske vojne obavještajne službe GRU pozdravio operativce zbog izvođenja posebno odvažnih operacija, rekavši da one pružaju obrazac budućim generacijama.

Velika je Britanija optužila GRU za trovanje nervnim agensom bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćeri u engleskom gradu Salisburyju.

Nizozemska je optužila GRU za pokušaj hakiranja nadzorne agencije za kemijsko oružje, a američke su obavještajne službe optužile GRU za pokušaj hakiranja američkih predsjedničkih izbora 2016.

Rusija odbacuje sve optužbe.

Putin dolazi u posjet Conteu: Put prema ukidanju sankcija
Putin dolazi u posjet Conteu:  Put prema ukidanju sankcija

"Kao vrhovni zapovjednik ja naravno znam o vašim, bez pretjerivanja, jedinstvenim vještinama koje uključuju izvođenje specijalnih operacija", rekao je Putin.

"Siguran sam što se tiče vašeg profesionalizma, osobne odvažnosti i odlučnosti te sam siguran da će svaki od vas učiniti sve što zahtijeva Rusija i naš narod", dodao je ruski predsjednik.

Operativci obavještajne službe, koja je poznata po starom akronimu GRU, predstavljaju primjer budućim generacijama vojnih špijuna, rekao je Putin.

Govoreći na zatvorenoj ceremoniji u Ruskom vojnom kazalištu u Moskvi, koja je emitirana na javnoj televiziji, Putin se zahvalio agentima ruske obavještajne službe, zbog "ogromne uloge" u likvidiranju militantskih vođa i njihove infrastrukture u Siriji.

GRU je u središtu pozornosti, od kada su dva muškarca, koje London krivi za trovanje Skripaljovih, priznala na ruskoj televiziji da su bili u Salisburyju na dan napada, ali su dodali kako su bili tamo kako bi vidjeli poznatu katedralu.

Putin: Američko povlačenje će izazvati utrku u naoružavanju
Putin: Američko povlačenje će izazvati utrku u naoružavanju

Putin, koji je bio ravnatelj unutarnje obavještajne službe prije nego što je postao predsjednik, redovito javno iskazuje podršku ruskim špijunima.

Tako je 2010. ispričao kako se sastao s ruskim špijunima, koji su uhićeni zbog špijunaže u SAD-u, te s njima pjevao domoljubne pjesme, nakon što su se špijunskom razmjenom vratili u Rusiju.

GRU je osnovan 1918., nakon boljševičke revolucije.

GRU je jedna od tri glavne ruske obavještajne službe, uz unutarnju Saveznu sigurnosnu službu (FSB) i Vanjsku obavještajnu službu (SVR).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.