News

Komentari 24

Zapalili ručnike turistima koji "rezerviraju" mjesto na plaži

Svakodnevno dobivamo pozive ogorčenih mještana i gostiju. Na nekim plažama ne mogu naći mjesto čak ni kada nema gotovo nikoga, kaže načelnik općine Preko

Revoltirani mještani u općini Preko su ljudima koji svoje mjesto na plažu "rezerviraju" ostavljajući ručnike preko noći ili ih donose u ranu zoru, zapalili ručnike. Portal Naši Školji piše kako je najgora situacija na najpoznatijoj i najpopularnijoj priješkoj plaži Jaz gdje je Općina prije dvije godine postavila drvene ležaljke. No od ranog jutra nema mjesta jer su ih sve zauzeli oni koji misle da na to imaju pravo te su na njima ostavili svoje ručnike. 
- Svakodnevno dobivamo pozive ogorčenih mještana i gostiju. Na nekim plažama ne mogu naći mjesto čak ni kada nema gotovo nikoga. Moramo tome stati na kraj i sukladno našoj Odluci o komunalnom redu, općinski komunalni redari počeli su rano ujutro s uklanjanjem "rezervacija" s plaža, a vlasnici po svoje stvari mogu doći u općinsku zgradu. Na ovaj način čuvamo i njihove stvari, jer ne želimo da nestaju ili da ih netko ponovno zapali - rekao je načelnik Općine Karlo Novoselić.

Najčitaniji članci