News

Komentari 1

Zapalio alat bravara, a onda i auto njegove majke u Zadru

Zapalio alat bravara, a onda i auto njegove majke u Zadru

Muškarac (47) iz okolice Benkovca u nedjelju navečer je krenuo u svoj vatreni pohod. Prva meta mu je bila bravarska radionica poznanika (21) s kojim je bio u sukobu

Na adresu bravarske radionice u ulici Nikole Tavelića u Zadru ušao je oko oko 21.20 sati. Na hrpu je stavio razni električni alat te ga  zapalio. 

- U požaru je u potpunosti izgorio alat dok su u unutrašnjosti radione nastala oštećenja u vidu zacrnjenja zidova - rekla je policijska glasnogovornica Ivana Grbin.

Nakon toga je došao do parkiranog osobnog vozila marke Škoda u vlasništvu 41-godišnjakinje u Ulici bana Tome Erdödyja Bakača. Namjerno je izazvao požar na vanjskom prednjem dijelu vozila čija je vlasnica bravarova majka. Na njezinoj Škodi su nastala termička oštećenja, a muškarac je pobjegao s mjesta požara. No, našli su ga pa je završio iza rešetaka.

Policajci su ga već ujutro uhitili te dovršili  kriminalističko istraživanje nad njim sumnjičivši ga za izazivanje požara.

- U ponedjeljak prijepodne 47-godišnjak je uhićen i priveden u prostorije policije te je nad njime provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske - kaže Grbin.