Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Zaplijenili su 730 kg heroina, a on vrijedi 87 milijuna eura...

Najveća zapljena heroina u zadnjih 30 godina: Analize zaplijenjenog droge u luci Koper utvrđeno je da se radi o heroinu visoke čistoće. Pošiljaka je bila namijenjena mađarskoj tvrtki.

Foto: Furs
19 komentara

Slovenska policija otkrila je prošlog mjeseca u brodskom kontejneru iskrcanom u luci Koper 730 kilograma heroina upućenog jednoj kompaniji iz Budimpešte te u suradnji s mađarskim kolegama uspješno završila operaciju praćenja tereta i otkrivanja počinitelja, objavili su u srijedu na konferenciji za novinare u Nagy Kanyizsi predstavnici dviju policija.

Foto: Furs

Prisutnost droge u teretu koji je u Kopru nakon skeniranja ocijenjen sumnjivim otkrio je policijski pas, a bila je skrivena u kontejneru s 437 rola polietilenske folije. Policija je u njemu otkrila 1421 paketić s heroinom, ukupne težine 730 kilograma, što je u zadnjih 30 godina najveća količina te opasne droge otkrivena u Sloveniji.

80 kilograms of heoin found with smuggler gang UHITILI MUŠKARCA Slovenska je policija u vlaku pronašla 13 kilograma heroina

U suradnji dviju policija otkriveno je da je kriminalna skupina iz Mađarske organizirala prijevoz kontejnera s drogom iz Irana preko Ujedinjenih Arapskih Emirata, odnosno Dubaija u luku Koper. Kontejner je bio namijenjen mađarskoj tvrtki, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

Foto: Furs

Mješavina sa 70 posto čistog heroina

Trenutna cijena kilograma heroina na slovenskom ilegalnom tržištu kreće se od 15.000 do 20.000 eura, a gram heroina u uličnoj prodaji kreće se od 20 do 40 eura.

Analizom droge utvrđeno je da  se radi o heroinu visoke čistoće, mješavini sa 70 posto čistog heroina za koju bi se po uličnim cijenama u Europi  moglo dobiti od 65 do 87 milijuna eura.

Foto: Furs

- Na temelju iskazanih cijena heroina na slovenskom ilegalnom tržištu, procjenjujemo da bi počinitelji veletrgovinom mogli dobiti od 10 do 15 milijuna eura, a u slučaju prodaje na ulici od 65 do 87 milijuna eura ilegalne dobiti - izjavili su službenici financijske uprave Slovenije (Furs).

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message