Obavijesti

News

Komentari 0

Započela humanitarna akcija za Leona (5) iz Pule: Treba pomoć da bi mogao nastaviti terapiju

Započela humanitarna akcija za Leona (5) iz Pule: Treba pomoć da bi mogao nastaviti terapiju

Leonu je prije dvije godine dijagnosticirana cerebralna paraliza, tip lijevostrana hemipareza. Iako je to dijagnoza za koju nema lijeka, uz redovitu neurorehabilitaciju, on može voditi funkcionalan život i samostalno se brinuti o sebi

VIDEO

Počela je humanitarna akcija „Zajedno za Leona – malog, velikog fightera“ ima za cilj prikupiti sredstva za pomoć petogodišnjem Leonu Kosaniću kojemu je potrebna robotska neurorehabilitacija. Naime, Leonu je prije dvije godine dijagnosticirana cerebralna paraliza, tip lijevostrana hemipareza. Iako je to dijagnoza za koju nema lijeka, uz redovitu neurorehabilitaciju, on može voditi funkcionalan život i samostalno se brinuti o sebi.

Međutim, roditelji trenutno nisu u mogućnosti Leonu osigurati neurorehabilitaciju robotikom po preporuci fizijatra. Preporučeni ciklusi od osam tjedana, svaka tri mjeseca, nisu ostvarivi u državnoj bolnici jer je prvi slijedeći ciklus Leonu dostupan tek za 18 mjeseci, zbog liste čekanja. Jedina opcija je privatna poliklinika u Zagrebu, gdje troškovi liječenja nadilaze trenutne financijske mogućnosti roditelja. 

Inače, Leon je rođen uredno i u terminu, 21. svibnja 2018. u pulskoj bolnici. Mjesec dana kasnije mu je nenadano dijagnosticiran hidrocefalus – pritisak proširenih komora na moždano tkivo, uzrokovan trombozom venskih sinusa i krvarenjima u mozgu. Od tada je hrabrom dječaku u dva navrata kirurškim putem postavljana "pumpica" za preusmjeravanje viška likvora iz moždanih komora u trbušnu šupljinu. Prvi put kao bebi od mjesec dana, a drugi put u siječnju ove godine, jer mu je opet dijagnosticiran hidrocefalus.

Leonu su sa samo četiri mjeseca ustanovili neuromotorno odstupanje i odmah je postao redovit “vježbač”. Unatoč izazovima i dodatnoj dijagnozi epilepsije u dobi od dvije godine, Leon se konstantno bori s izuzetnom odlučnošću, i s veseljem izvodi vježbe s tatom kod kuće, te s terapeutima u raznim ustanovama u Hrvatskoj.

Financijski napor Leonovih roditelja u proteklih pet godina bio je ogroman i sada im je potrebna potpora kako bi nastavili Leonovo rehabilitacijsko putovanje.

Ukupni troškovi liječenja u preporučenim ciklusima do Leonovog polaska u školu, smještaja u Zagrebu u tim periodima, ortopedskih pomagala i sl. iznosi 94.942,34 EUR.

Početak prikupljanja sredstava za Leona je 5. ožujak, a humanitarna akcije će trajati 90 dana, s mogućnošću produžetka na dodatnih 90 dana u slučaju da se sredstva ne prikupe do 2. lipnja ove godine.

Organizator humanitarne akcije: Andrea Mišur
ZAGREBAČKA BANKA d.d. Zagreb
IBAN: HR8923600003513586215
SWIFT: ZABAHR2X

2D barkod za uplate:

Logo i QR kod RH

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH
Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...