Obavijesti

News

Komentari 0

Započela je gradnja obilaznice Prelog vrijedne 9,45 mil. eura: 'Rasteretit će cestu kroz grad'

Započela je gradnja obilaznice Prelog vrijedne 9,45 mil. eura: 'Rasteretit će cestu kroz grad'
2

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je nazočio otvaranju radova, rekao je da je riječ o jednoj od značajnijih projekata u Međimurskoj županiji

VIDEO

Gradnja cestovne obilaznice Preloga vrijedne 9,45 milijuna eura, počela je u četvrtak uvođenjem izvođača u posao.

Riječ je o projektu Hrvatskih cesta u sklopu kojeg je planirana izgradnja obilaznice duge 6,8 kilometara, koja će rasteretiti državnu cestu između Čakovca i Koprivnice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

oleg butković 03:04

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji je nazočio otvaranju radova, rekao je da je riječ o jednoj od značajnijih projekata u Međimurskoj županiji.

Jako dobra stvar je što se dvije poduzetničke zone spajaju obilaznicu, rekao je.

U Međimurskoj županiji imamo nekoliko sličnih projekata koji su u pripremi. Prvi takav je obilaznica Nedelišća i Puščine, projekti vrijedni oko 20 milijuna eura, rekao je Butković.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić kaže da će nakon duge pripreme sjever Hrvatske idućih nekoliko godina konačno dobiti ono što zaslužuje.

- Krećemo s izgradnjom obilaznice Preloga, u tijeku je nadmetanje za obilaznicu Nedelišće - Puščine, obilaznicu Čakovca i Šenkovca - izvijestio je Škorić.

Oleg Butković  sudjelovao na uvođenju izvođača u posao na projektu izgradnje obilaznice Preloga

Međimurski župan Matija Posavec je rekao da je riječ o projektu važnom ne samo za Prelog, nego za cijelo Međimurje.

- Dinamika  gospodarstva i društvenog života, kompletna aktivnost koja se odvija na ovom prostoru Donjeg Međimurja zaslužuje da ima modernu, sigurnu obilaznicu, ali ne samo ovdje u Prelogu, nego i na području grada Čakovca i osobito na prostoru spajanja dvaju gradova sjedišta županija, a to su Čakovec i Varaždin - kazao je Posavec.

Preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek kaže da je u 759 godina grada Preloga, izgradnja obilaznice još jedan povijesni trenutak.

- Izgradnja obilaznice rasteretit će cestu kroz grad, podići sigurnost djece i općenito prometa na visoku razinu. Stvorit će prednost i gospodarstvu, jer će uključivanje na autocestu biti puno lakše - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...