Obavijesti

News

Komentari 62

Zaposlenicima Holdinga 1000 kn za Sv. Nikolu za svako dijete, božićnica, regres, veća nagrada

Zaposlenicima Holdinga 1000 kn za Sv. Nikolu za svako dijete, božićnica, regres, veća nagrada

Dogovor između Grada Zagreba i zaposlenika Holdinga, koji su prijetili štrajkom i blokadom grada ako im se ne povećaju plaće, postignut je u utorak

VIDEO

Poštovani članovi Sindikata Čistoća Zagreb ali i svi ostali radnici Zagrebačkog holdinga, nakon dva mukotrpna mjeseca u kojima samo imali postupak pregovora koji nije uspio i nakon toga postupak mirenja koji je uspješno okončan 31.01.2023. godine obavještavamo Vas da je postignut dogovor između poslodavca i sindikata za povećanje Vaših plaća i to na sljedeći način, napisala je predsjednica Sindikata Čistoće Mirjana Kaltak na Facebook stranici Čistoće.

'Svaki radnik bi trebao osjetiti povećanje plaće za 20-ak posto'
'Svaki radnik bi trebao osjetiti povećanje plaće za 20-ak posto'

U nastavku donosimo detalje dogovora.

"Od 01.01.2023. godine povećava se osnovica plaće za 5% te od 01.07.2023. godine još za 3% bruto, Za radnike koji obavljaju poslove u I i II grupi složenosti poslova povećava se stalni dodatak na iznos 1.300,00 kuna bruto Za radnike koji obavljaju poslove III grupe složenosti poslova povećava se stalni dodatak na iznosu 1.200,00 kuna bruto Za radnike koji obavljaju poslove IV i V grupe složenosti poslova i radnike izvan grupa složenosti stalni dodatak ostaje 1.000,00 kuna bruto."

"Nagrada se povećava na 7.500,00 kuna (maksimalni iznos) i isplaćivat će se 12 mjeseci po 500,00 kuna i u mjesecu prosincu do 30.12. ostalih 1.500,00 kuna. U povodu dana Svetog Nikole isplatit će se svakom radniku koji ima dijete koje do 6.12. tekuće godine nije navršilo 15 godina starosti iznos od 1.000,00 kuna za svako dijete."

"Regres za korištenje godišnjeg odmora isplaćuje se u iznosu od 1.750,00 kuna neto. Božićnica se isplaćuje do 20.12. tekuće godine u iznosu od 1.750,00 kuna neto. Dar u naravi za Uskrs isplaćuje se u iznosu od 1.000,00 kuna."

"Poslodavac će radnicima koji obavljaju poslove vozača plaćati trošak periodične izobrazbe (KOD 95), Poslodavac će plaćati izradu kartice vozača za digitalne tahografe za sve radnike koji obavljaju poslove vozača. Dogovoreno je da se u svim podružnicama Zagrebačkog holdinga do 28.02.2023. godine sklopi dodatak Kolektivnom ugovoru – Prilozi koji će sadržavati grupe složenosti poslova s radnim mjestima, pojedinačne koeficijente složenosti poslova za ta radna mjesta te dodatke na otežane uvjete rada (izradit će se sistematizacije radnih mjesta) za izradu kojih su predviđena i dogovorena sredstva."

"Zahvaljujemo se radnicima Čistoće koji su svojim jedinstvom, zajedništvom i snagom dali vjetar u leđa sindikatima da uspješno ispregovaraju sa poslodavcem sve gore navedeno."

Dogovor između Grada Zagreba i zaposlenika Holdinga, koji su prijetili štrajkom i blokadom grada ako im se ne povećaju plaće, postignut je u utorak. 

Tomašević je poručio kako će se kolektivni ugovori u ZET-u i Holdingu potpisati kroz tjedan dana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke