Obavijesti

News

Komentari 5

Zarobljen u nevremenu: Kod Dubrovnika su spasili ronioca

Budući da po nevremenu niti jedno od plovila uključenih u potragu nije uspio doploviti bliže roniocu, odlučeno je da ga pripadnici HGSS-a povuku konopcima do obale...

VIDEO

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) koordinirala je sinoć, po iznimno jakom nevremenu, akciju spašavanja ronioca u dubrovačkom akvatoriju.

Službenici su zaprimili dojavu o nestanku ronioca, N.J. (36) koji je prema izjavi supruge, krenuo roniti bez boca u području ispod konavoskih stijena. 

S obzirom da je u vrijeme dojave već bila noć, a na moru su vladali izrazito nepovoljni vremenski uvjeti, MRCC Rijeka pokrenula je  akciju suradnji s nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik (LKDU), Pomorskom policijom Dubrovnik (PPDU), Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS) i Javnom vatrogasnom postrojbom Konavle (JVP). Uz pomorsku potragu istovremeno je koordinirano i kopneno traganje za nestalim, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, mora i infrastrukture.

Već u 21.27 pripadnici HGSS-a uočili su nestalog ronioca u moru nedaleko konavoskih stijena, koji zbog visokih valova i jakih udara vjetra nije mogao isplivati na obalu te mu je bačen kolut za spašavanje.

Budući da po nevremenu niti jedno od plovila uključenih u potragu nije uspio doploviti bliže roniocu, odlučeno je da ga pripadnici HGSS-a povuku konopcima do obale, što je uspješno izvedeno oko 23 sata, kada je spašeni ronilac bez vidljivih ozljeda predan na pregled djelatnicima Hitne medicinske pomoći u daljnje postupanje.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik tijekom današnjeg dana obaviti će razgovor sa spašenim roniocem u okviru očevidnog postupanja.

U poduzetoj potražno – spasilačkoj akciji uz službenike LK Dubrovnik i PP Dubrovnik, sudjelovalo je šest pripadnika HGSS-a sa dva vozila i JVP Konavle sa devet vatrogasaca i tri vozila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"