Obavijesti

News

Komentari 97

"Zaručnica Anđela je razlog i svrha svakog mojeg koraka..."

"Zaručnica Anđela je razlog i svrha svakog mojeg koraka..."
7

PRAVA LJUBAV: Prije nego što su se rastali zbog puta, Davor Rostuhar i Anđela Šimunac su se zaručili u antarktičkom Zaljevu ljubavi. U Hrvatsku bi se trebali vratiti početkom veljače

VIDEO

Ona je skromna i samozatajna, ne voli se isticati u javnosti, ne voli pred kamere ni u prvi plan, ali kako mi je cijele dane samo ona u mislima, ne mogu da barem jedan blog ne posvetim njoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:27

Počeo je tako jedan od svojih tekstova hrvatski avanturist Davor Rostuhar i pohvalio zaručnicu Anđelu Šimunac. Zadnje tri godine, koliko su zajedno, gotovo svo vrijeme proveli su zajedno. Upravo je ona, piše Rostuhar, zaslužna što je uspio ostvariti svoj san.

- Od početka veze zajedno intenzivno radimo na ostvarenju njegova sna, što se upravo događa. A sad ćemo se posvetiti zajedničkom snu - napisala nam je jučer Anđela iz najjužnijeg čileanskoga grada Puntas Arenasa.

Rostuhar stigao na Južni pol nakon 47 dana pješačenja
Rostuhar stigao na Južni pol nakon 47 dana pješačenja

Ondje je odletjela 16. siječnja te bi ga danas, ako sve prođe po planu, trebala i dočekati. U Hrvatsku bi se trebali vratiti početkom veljače.

Rođendan bez njega...

- Davor je satelitskim telefonom svakodnevno slao blog i komprimiranu fotografiju te me zvao kako bi mi ispričao o svojem danu - opisala je tako Anđela svoju svakodnevicu. Posljednjih mjesec dana provela je u svojem domu u Zagrebu, u kojemu je zajedno s kolegicom Suzanom objavljivala Davorove tekstove. Tako je proslavila i svoj rođendan kojeg naš avanturist nije zaboravio na putu.

Tijelo je Rostuharu potrošilo sve masti i počelo jesti mišiće
Tijelo je Rostuharu potrošilo sve masti i počelo jesti mišiće

- Već danima smišljam hvalospjeve i epove u dvanaestercu, čiste ode ljubavi, ali ipak mi je to malo previše za papir. Samo ću reći da ono što pokušavam dokazati ovim napornim pješačenjem do Južnog pola vrijedi i u drugim poljima života. Snovi su ostvarivi! Ja nisam najbogatiji čovjek na svijetu samo zato što imam priliku raditi ovakve veličanstvene projekte, nego prije svega zato što sam doživio i živim pravu ljubav. Svi mi, više-manje, sanjamo pravu ljubav - napisao je Davor.

Dodao je da to nije mogao drukčije definirati jer se ipak radi o osjećaju koji ljudi osjećaju u svojem srcu. Zbog toga je u svojem šatoru tijekom cijele ekspedicije imao posebni ljubavni oltar s fotografijama sebe i Anđele. Iako se s njom čuo svaki dan zbog logistike, jako mu je nedostajala.

- Čim smo se počeli družiti, znali smo da je to - to. Istinita priča. Bez nje sumnjam da bih mogao ustrajati u ovom što sad radim, prevladati sve svakodnevne izazove i ići dalje. Puno mi dobrih vjetrova puše u leđa, ali njezin je daleko najjači. Ona me vadi iz kriza o kojima ne pišem. Ona je razlog i svrha svakog mojeg koraka i jedini cilj mojeg putovanja - osjećajno se ispovijedio Davor. Zadnje iznenađenje pripremio joj je kad su stigli na Antarktik. Iskoristio je mjesto koje se zove Zaljev ljubavi, gdje su se zaručili.

- Tu sam osobu pronašao u Anđeli i od prvog dana naše veze znao sam da želim provesti život s njom, a znao sam da i ona to želi. Možda zvuči ‘cheesy’, ali da, to je bila ljubav na prvi pogled i jedna od onih rijetkih pravih ljubavi - napisao je tad Davor.

Pingvini za dobru volju

Dodao je kako njih dvoje nikad nisu gubili nadu da će naći partnere kakve zamišljaju i žele. Te posljednje trenutke zajedništva prije početka ekspedicije rekao je da su on i Anđela jedno te da će, iako će biti dugo razdvojeni, njegovi osjećaji ostati jednaki. Tad su iskoristili trenutke kako bi proučavali i fotografirali pingvine koji su ih oraspoložili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...