News

Komentari 16

Zasad nema dojava građana o štetama u Zagrebu, besplatne telefonske linije za građane

Zasad nema dojava građana o štetama u Zagrebu, besplatne telefonske linije za građane

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut kako nema dojava građana o štetama u glavnom gradu. Otvorene su besplatne telefonske linije putem kojih građani Zagreba mogu zatražiti pomoć i asistenciju gradskih službi

Građani su samo javljali da se osjetio potres, nigdje još nije zabilježeno da ima šteta, rekao je Trut u Jutarnjoj kronici Hrvatskog radija, upitan je li potres dodatno oštetio centar Zagreba koji je stradao u potresu 22. ožujka ove godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi potresi u središnjoj Hrvatskoj

Ipak, Trut je građanima preporučio da se „u ovom trenutku“ odmaknu od zgrada koje su oštećene, kako ne bi pao crijep ili dio zgrade koji je ranije bio oštećen.

Više informacija najavio je za kasnije, kad ih dobije od interventnih službi koje su na terenu.

I u Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, kratko nakon potresa, rekli su da nisu dobili pozive građana o eventualnim štetama.

Bandić: Besplatne telefonske linije za građane u slučaju potrebe

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako da su za građane, u slučaju bilo kakve potrebe otvorene besplatne telefonske linije 0800 8802 i 0800 8805  putem kojih se može zatražiti pomoć ili potrebna asistenciju gradskih službi.

Teška je ovo godina za sve nas, ali moramo biti zajedno i ne smijemo niti u ovim trenutcima zaboraviti na zdravlje i nevidljivog neprijatelja, dodao je u poruci.

Potres, čiji je centar po prvim informacijama bliže Petrinji, snažno je zatresao Sisak i njegove građane istjerao na ulice. 

Zasad nije poznato kakve je štete prouzročio, no prema prvim informacijama u stanovima je pomicao i rušio namještaj, slike sa zidova i sl.

Najčitaniji članci