News

Komentari 85

'Ogledalo mi je palo kraj glave, kuća nam se tresla kao da je od papira. Tata je došao po mene'

'Ogledalo mi je palo kraj glave, kuća nam se tresla kao da je od papira. Tata je došao po mene'

Na sisačkom području prema prvim informacijama potres je u stanovima pričinio znatne štete, pomicao je i rušio namještaj, slike sa zidova. Zidovi u zgradama su popucali...

Bilo je strašno, nikad u životu nisam osjetila takav strah, imala sam osjećaj da trese 10 sekundi. Popadalo nam je sve s polica, kuglice s bora... Samo sam vikala iz sobe da provjerim je li mi kćer dobro.. A mi smo još i dobro prošli, ne mogu zamisliti kako je ljudima u Petrinji, rekla nam je Sanja iz Topolovca kraj Siska.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi potresi u središnjoj Hrvatskoj

U ponedjeljak ujutro, jak potres 5 po Richteru zatresao je Petrinju, Sisak, Zagreb i okolicu.

>>> Sve o potresu pratite ovdje >>>

 - Ogledalo mi je palo pokraj glave. Kuća se tresla kao da je od papira. Ležala sam nepomično u krevetu i pokrila se poplunom preko glave. Tata je došao po mene da izađemo van -ispričala nam je djevojka iz Siska.

 - Bome, zatreslo je pošteno. Kao da nas je onaj blagi prije par tjedana pripremao na ovo - kazao je mladić iz Siska.

 - Sve stvari u trgovini su popadale po podu. Činilo se da nikad neće prestati. Užas. Kolegica i ja brzo smo istrčale van. Pokupile smo najnužnije. Odmah smo zvali kući, da vidimo jesu svi dobro - u potpunom šoku je prodavačica iz sisačke trgovine.

 - Zašto opet u lockdownu? Očito to nešto ima s tim. Kad se svi prestanu kretati. Ovakav strah nisam u životu doživjela. Došla sam na posao, nigdje nikoga. Samo se molim da su svi dobro - rekla nam je prestrašena gospođa.

 - Opet to odvratno buđenje. Sve se treslo. Police po podu. Odmah sam pomislila sam da je Zagreb kao i u trećem mjesecu. Noge su mi otkazale. Djeca su mi tamo. Uzela sam stvari i izašla van ispred zgrade, uzela mobitel i počela panično zvati jedno i drugo - rekla nam je gospođa iz Siska.

Zagreb: Andrej Plenkovic obišao je izložbu EU fondovi mijenjaju Hrvatsku Zagreb: Andrej Plenkovic obišao je izložbu EU fondovi mijenjaju Hrvatsku

Uskoro više...

 

 

Najčitaniji članci