Obavijesti

News

Komentari 40

Zašto je prebijen Bandićev šetač Rudija? 'Očito je u igri i sukob struja kod Bandićevih ljudi'

Zašto je prebijen Bandićev šetač Rudija? 'Očito je u igri i sukob struja kod Bandićevih ljudi'

Dragec uvijek u isto vrijeme ide u šest. Ovo je sve bilo organizirano. Dočekala su ga tri muškarca, a jedan, kontrolor gradske Čistoće, ga je istukao

VIDEO

Ispričao nam je tako naš sugovornik šetnju Dragutina Ferenčaka, Rudijeva šetača, bivšeg hrvača, 8. ožujka, pet dana nakon Bandićeva pogreba, dok je hodao Kušlanovom i završio u bolnici s ozljedom glave. Policija je bila obaviještena odmah idući dan.

- Muškarac u dobi od 50 godina došao je do 68-godišnjaka koji je šetao psa te ga odgurnuo, uslijed čega je 68-godišnjak pao na tlo. Naknadno je zatražio liječničku pomoć u KB-u Sveti Duh, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Protiv muškarca (50) podignuta je kaznena prijava - rekli su nam iz policija. No naš sugovornik tvrdi da to nije bilo odguravanje, nego tučnjava šakama, ali i Rudijevim povodcem.

Bandićev šetač Rudija brutalno je pretučen: 'Teško je ozlijeđen'
Bandićev šetač Rudija brutalno je pretučen: 'Teško je ozlijeđen'

- Očito je u igri sukob struja Bandićevih ljudi, dolaze lokalni izbori, a igra se prljavo. Trebaju se izabrati nositelji izbornih lista, ali i dijele se ugovori zapošljavanja u gradskim tvrtkama. Svašta tu može biti u pitanju, ali zašto je napadnut baš Dragec, to je teško procijeniti. Znamo da je on bio znan kao čuvar gradonačelnikovih tajni. Nadam se da će se razjasniti sve - nadodaje nam sugovornik.

Inače, Marin Vlahović, čovjek koji je objavio fotografiju Dragutina Ferenčaka dok sjedi u bolnici, pita se jesu li počeli obračuni za stvarne nasljednike imovine i utjecaja Milana Bandića. Kontaktirali smo i prijatelje preminulog Bandića, Slavka Kojića, gradskog zastupnika, ali i Pavla Kalinića, pročelnika Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Marko Prpić/Pixsell

- Nisam čuo ništa o tome, ne mogu vam ništa komentirati jer nisam upućen u to. Nemam pojma - kratko nam je rekao Kalinić. Kojić nam je rekao kako Ferenčaka ne poznaje.

- Sve što znam o ovom slučaju saznao sam iz medija. Gospodina ne poznajem, možda smo se nekad susreli, ali nikad nismo razgovarali ili slično. Iako sam bio jako blizak s Milanom, nisam znao sve njegove privatne kontakte. Kod mene vrijedi družba je družba, služba je služba. Žao mi je čovjeka, ali tu može biti svašta - kaže Kojić. Tko će za što točno biti prijavljen, bit će poznato uskoro. Zagrebačka policija još provodi kriminalističko istraživanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.