Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zašto milenijce boli glava? Glavni su stres i manjak sna

Je li stres postao najčešći uzrok glavobolje? Više od 70 posto milenijaca tvrdi da najviše pate upravo od glavobolje uslijed stresa

Foto: Sandoz

Je li stres postao najčešći uzrok glavobolje? Više od 70 posto milenijaca tvrdi da najviše pate upravo od glavobolje uslijed stresa. Čak 81 posto u istraživanjima pritom tvrdi da ih glavobolja sprječava da rade mnoge stvari koje bi htjeli raditi, a svaki drugi kaže da zbog toga nije dovoljno učinkovit na poslu. Žale se i da glavobolje loše utječu na njihov seksualni, obiteljski i društveni život. 

Doduše, sve je kod milenijaca ekstremno: pametni telefoni su nezaobilazni, a desetljeće nakon pojave društvenih mreža, postali smo društvo konstantnih „provjeravača“ - stalno provjeravamo e-mail, Facebook, Instagram, poruke... Milenijci ne mogu bez tehnologije, a vrijeme koje provode „online“, tvrde znanstvenici, pobuđuje živčani sustav i može uzrokovati glavobolje. U stresu su i zbog potrage za prvim poslom ili stanom, zbog osnivanja obitelji… Međutim, u prilog im ne idu niti druge navike tipične za njih, poput premalo sna ili neredovite prehrane. 

Bol je prirodni mehanizam kojim nam tijelo govori kako nešto nije u redu i ne smije se zanemarivati. Čak 85 posto milenijaca traži bolje načine da se bori s glavoboljom, no užurbana svakodnevnica, moderan način života i rada ne ostavljaju mnogo vremena za potragu i pronalazak rješenja za bol. Postoje razne vrste glavobolje, a kod one uzrokovane stresom bol se može javiti u području potiljka, vrata i čela. Najvažnije je znati da treba reagirati već pri pojavi prvih simptoma boli.  Jednom kada se bol razvije, teže ju je suzbiti. Čim zaboli, uzmite Lekadol. On zahvaljujući djelatnoj tvari paracetamolu može suzbiti različite vrste bolova: glavobolju, zubobolju, menstrualne bolove, bolove uzrokovane sportskim i drugim ozljedama. Lekadol u preporučenim dozama mogu uzimati čak i osobe koje su imale čir na želucu. Obzirom da ima relativno rijetke nuspojave ukoliko se uzima na preporučeni način doziranja, poželjan je kao sastavni dio svake kućne i putne ljekarne, svake ženske torbice ili sportske torbe.

Više o Lekadol® proizvodima pročitajte ovdje

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message