Obavijesti

News

Komentari 40

Zastrašujuća snimka potresa: Nebom su se nadvila jata ptica

Zastrašujuća snimka potresa: Nebom su se nadvila jata ptica
19

Posljednja izvješća javljaju da je u razornim potresima u Nepalu poginulo najmanje 3617 ljudi. Premijer Milanović je izrazio sućut nepalskom premijeru Sushilu Koirali

VIDEO

Zastrašujući potres koji je pogodio Nepal zatekao je brojne turiste koji su se našli u ovoj azijskoj državi.

Jedan par iz Turske je video kamerom zabilježio trenutak kada je u subotu potres s nage 7,8  stupnjeva po Richteru zatresao trg Durbar u prijestolnici Katmanduu.

>>> U Nepalu je 20-ak Hrvata, nitko nije tražio pomoć

Sibel i Dinçer Yazici bili su na petom katu, na terasi kafića  kada je tlo počelo podrhtavati. Na video snimci se vidi kako se po podu kotrljaju boce, dok se u pozadini čuju krici prestrašenih ljudi. U idućem kadru vidi se nebo prekriveno gustim oblakom prašine i uznemirena jata ptica.

Trg Durbar u Katmanduu, koji je pretrpio značajna oštećenja, spada u svjetsku baštinu koja je pod zaštitom UNESCO-a.

Screenshot/YouTube

Broj žrtava stalno raste

Podsjetimo, potres magnitude 6,7 s epicentrom od oko 60 kilometara istočno od Katmandua, natjerao je u nedjelju ljude u nepalskoj prijestolnici u panični bijeg. Potres je uslijedio samo dan nakon razornog potresa jakosti 7,9 po Richteru . Posljednja izvješća javljaju da je poginulo najmanje 3617 ljudi, a više od 6500 ih je ozlijeđeno.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:36

U Katmandu, koji je najviše stradao, počeli su pristizati međunarodni spasilački timovi i humanitarna pomoć. Ekipe opremljene alatima za rezanje, u pratnji pasa tragača, izvlače preživjele iz ruševina. Tisuće građana noć je provelo na ulici u improviziranim šatorima. Podrhtavanje tla još se osjeti.

Počelo izvlačenje alpinista

Snažan potres izazvao je snježnu lavinu na Mount Everestu . Smrtno je stradalo 18 alpinista, a u ponedjeljak je počelo izvlačenje preživjelih koji su zapeli na velikim nadmorskim visinama. Zbog kamenja i leda evakuacija je otežana pa se penjače helikopterima prebacuje na sigurno.

Milanović izrazio sućut u povodu tragedije

Predsjednik Vlade Zoran Milanović izrazio je sućut premijeru Sushilu Koirali zbog katastrofalnog potresa u Nepalu

"U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, izražavam najdublju sućut Vama, obiteljima žrtava razornog potresa i cijelom nepalskom narodu. U trenucima nemoći pred snagom prirode koja oduzima ljudske živote i uzrokuje ogromne štete, Vlada Republike Hrvatske suosjeća s narodom Nepala. Svim ozlijeđenima želimo brz oporavak i obnovu uništenih domova", stoji u pismu predsjednika Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije