Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Zastupnici bez e-maila: Hakeri napali britanski parlament

Glasnogovornica Zastupničkog doma za BBC je potvrdila da je "parlament otkrio neautorizirani pokušaj pristupa e-mailovima parlamentarnih zastupnika"

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
4 komentara

Zbog kibernetičkog napada na sustav britanskog parlamenta, njegovi zastupnici ne uspijevaju pristupiti svojim elektroničkim porukama kada nisu u Westminsteru, izvijestili su u subotu mediji i političari.

List Telegraph piše da su zastupnici upozoreni da su im e-mailovi hakirani u petak te da u subotu neće moći pristupiti svojoj elektroničkoj pošti.

Član Liberalne demokratske stranke i zastupnik u Domu lordova Chris Rennard je tweetao: "Kibernetički napad na Westminster, e-mailovi parlamentarnih zastupnika ne funkcioniraju izvana, hitne poruke šaljite SMS-om."

Glasnogovornica Zastupničkog doma za BBC je potvrdila da je "parlament otkrio neautorizirani pokušaj pristupa e-mailovima parlamentarnih zastupnika".

"Nastavljamo istragu i poduzimamo daljnje mjere kako bismo osigurali rad kompjutorske mreže koja je povezana s Državnim centrom za kibernetičku sigurnost", kazala je. 

U svibnju je zbog kibernetičkog napada na internetski sustav britanske nacionalne zdravstvene službe nastao kaos zbog kojega su bolnice bile prisiljene preusmjeriti sve hitne slučajeve, otkazati brojne zakazane preglede te su pacijente pozivali da u bolnice dolaze samo ako se radi o hitnim stanjima.

Liječnici i medicinsko osoblje koristili su olovke, papir i vlastite mobilne telefone kako bi bilježili podatke o pacijentima, izvijestili su tada britanski mediji.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message