Obavijesti

News

Komentari 13

Zastupnici dali podršku Berošu: 'Nije u redu ići pred privatni dom i uznemiravati obitelj'

Zastupnici dali podršku Berošu: 'Nije u redu ići pred privatni dom i uznemiravati obitelj'

Ministru zdravstva Viliju Berošu nekolicina prosvjednika došla je pred njegovu zgradu gdje živi. Zastupnici su složni da to nije način ni mjesto za izraziti nezadovoljstvo već da to trebaju na drugim javnim površinama

VIDEO

Iako su opozicija, zastupnici su danas stali na stranu ministra zdravstva Vilija Beroša izrazivši neslaganje s roditeljima koji prosvjeduju ispred zgrade gdje živi. 

- Nikad ne bih ugrožavala ili na bilo koji način smetala obitelj, dakle privatnu sferu bilo kojeg ministra ili političara. Za prosvjede i iskazivanje neslaganja postoji mnogo javnih površina na kojima se to može iskazivati - poručila je zastupnica Možemo, Urša Raukar Gamulin.

Mostov Marin Miletić poručuje kako su političari javne osobe koje uvijek moraju biti spremne na kritike i iskaze frustracija građana, ali ne i svugdje. 

Prosvjednici došli Berošu pred zgradu: 'Svaki dan ćemo doći na adresu jednog stožeraša'
Prosvjednici došli Berošu pred zgradu: 'Svaki dan ćemo doći na adresu jednog stožeraša'

- Svatko nas ima pravo zaustaviti na ulici i reći nam što god želi, to je njihovo legitimno pravo, no apsolutno je nedopustivo kucati na nečija privatna vrata, dolaziti ispred privatne kuće. I na koncu, ničija djeca ne mogu biti odgovorna za bilo kakve postupke svojih roditelja i držim da je tu prijeđena granica - poručio je.

Pravo je svakoga da izrazi nezadovoljstvo, ističe i SDP-ova zastupnica i potpredsjednica Sabora Sabina Glasovac, ali na javnim površinama. 

- Shvaćam neslaganje s odlukama Stožera i Vlade i pravo svakoga da izraze nezadovoljstvo, ali za to imaju mjesta na trgu, Vlade, ministarstva zdravstva, nikako pred kućama, konkretno u ovom slučaju ministra Beroša, gdje je njegova obitelj, ali i drugi stanari te zgrade nisu krivi i zaslužili da im netko remeti javni red i mir - poručila je. 

Solidarnost s obitelji ministra Beroša izrazio je i Matko Kuzmanić, zastupnik Kluba Socijaldemokrata.

- Upravo je to ono o čemu smo više puta razgovarali da sloboda i odgovornost moraju ići zajedno, da moramo paziti što pričamo da se ovakve huškačke retorike na kraju ne bi obistinile. Kao čovjek, iako se ne slažem s Berošom i pripadamo potpuno drugačijim političkim opcijama, dajem mu punu podršku i apeliram na sve zastupnike da paze što govore jer imamo odgovornost prema društvu da se ne bi ovakve stvari događale i nečije obitelji ispaštale - rekao je. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca